Sporten op hoge hakken: een nieuwe trend?

Ja hoor… Hoe belachelijk is dit? Sporten op hoge hakken! Hoe ongezond moet dat wel niet zijn! Het is allen echt een trend aan het worden. Steeds meer Amerikaanse vrouwen volgen sportlessen op hun hoge hakken. Fitnessinstructeurs beloven met deze nieuwe trend namelijk een strakkere kont en slankere bovenbenen. Ja… En daarbij als bonus ontzettend slechte voeten voor de rest van je leven!

Sportsessies als ‘The Heel Hop Workout’ en ‘Stiletto Strength’ worden steeds populairder in de Verenigde Staten. Tijdens deze lessen voeren deelnemers lichte oefeningen als squats en sit-ups uit in hoge hakken. Een trend die nu via het Verenigd Koninkrijk ook richting Europa lijkt uit te waaien.  Victoria Beckham zette onlangs op Twitter een foto van zichzelf in hoge hakken op een loopband. Dit zou niet aleen de bovenbenen en kont beter trainen, het zou ook goed zijn voor je heupen en buikspieren. Vermoeiende vrouw is dat toch.

De Britse fitnessinstuctrice Nikki ontwikkelde een routine op hoge hakken na het bekijken van heel wat fitnessdvd’s. “Toen ik paaldansoefeningen uitvoerde op hoge hakken voelde ik mijn beenspieren harder dan ooit werken. En dat is niet onlogisch, de beste sportoefeningen doe je op een heuvel. Wanneer je de enkels ietsje hoger dan de rest van de voet zet, moeten de kuiten, heupen en beenspieren harder werken. Het beste resultaat krijg je bij hakken vanaf 7,5 cm. Dit maakt de oefeningen niet alleen efficiënter, het zet ook de kleinere spieren aan het werk. Als je deze routine drie keer per week gedurende 12 maanden herhaalt, merk je zeker een verschil in de taille en de kont.” Experts stellen dat dragen van hoge hakken kan de achillespees verkorten en de ruggenwervels onder druk zetten. Dat kan tot pijnlijke aandoeningen leiden. Ook kunnen deze workouts artritis, gewrichts- en spierproblemen veroorzaken. Meer dan de helft van hooggehakte vrouwen kampt met eeltknobbels als gevolg van voorkeur voor hoge hakken. Daarom raad Nikki af om te joggen in dit schoeisel. Maar oefeningen als squats, kickboxoefeningen zijn volgens haar wel aan te raden.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer