Nederlandse vrouw te dik en te wit

Als je mij nou zou vragen wat er wel anders kan aan mijn lijf, dan zou ik toch zeggen een paar kilo lichter en een paar tinten bruiner. En daarmee vertegenwoordig ik de gedachten van aardig wat Nederlandse vrouwen. We willen allemaal wel slanker en bruiner zijn! Nederlandse vrouwen schamen zich voor hun lichaam, blijkt uit het Blootonderzoek 2014 van het tijdschrift gezondNU. Naakt voor de spiegel voelen ze zich te dik en te wit. Bijna de helft (47 procent) van de ondervraagde vrouwen schaamt zich voor haar buik, 31 procent ergert zich aan de eigen vetrolletjes, 19 procent is niet tevreden over haar benen en 12 procent heeft het niet zo op haar eigen heupen. Maar liefst 16 procent voelt zich minderwaardig ten opzichte van andere vrouwen. Het onderzoek werd eerder gehouden in 2011. Wat blijkt: het zelfbeeld van vrouwen is achteruitgegaan. Vond toen 35 procent zich te dik, nu is dat 40 procent. Misschien zijn we ook ├ęcht dikker geworden, maar dat we ons meer schamen, lijkt samen te hangen met de grotere toegankelijkheid van cosmetische chirurgie. Het is bijna gek om niet ‘iets’ te laten doen. Ook Facebook en de ideaalplaatjes die daar worden gepost spelen een rol.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer