Breezer? Friese meiden zoenen zich er suf voor

Ik weet niet waar ons geslacht mee bezig is, maar de hedendaagse vrouw schijnt het niet helemaal te hebben begrepen. Jonge Friese meisjes tongzoenen namelijk in ruil voor een drankje. En ik vraag me dan af: waar is je gevoel van eigenwaarde?

Hulpverleners uit de noordelijke provincie melden vrijdag in De Telegraaf dat deze zoenpraktijken steeds vaker voorkomen in het uitgaansleven.
Maatschappelijke organisaties vrezen dat normvervaging op de loer ligt. Een zoen zou uiteindelijk kunnen leiden tot betaalde seks, stellen jongerenwerkers.

Welzijnsorganisaties in Friesland zeggen het fenomeen goed in de gaten te houden nadat uit de provincie ‘alarmerende berichten’ bleven binnenstromen. Een campagne moet de jeugd waarschuwen voor de gevaren van de zogenoemde muntzoen.

Treurig. Waar zijn de ouders in dit verhaal? Dit moeten die kinderen toch al bij hun opvoeding meekrijgen? En dan niet in de trant van ‘Zeg meid, tongzoenen doe je alleen met iemand die je leuk vindt, het is geen wettig betaalmiddel’, maar gewoon in de trant van de algemene normen en waarden. Rare zaak. Ik ben blij dat we niet in Friesland wonen…

facebook share facebook share

12 Reacties // Reageer
 • Searcher

  Doen de Bono Bono aapjes dat niet ook zo (seks in ruil voor eten)?

 • Belle

  zeer triest ja ongelooflijk gewoon, denk je echt dat dit alleen in Friesland gebeurd? die jonge meiden zijn stapelgek overal, heb 2 pubers jongens van 17 en 19 jr als je de verhalen hoort schrik je je dood, zelfs de jongens moeten niets van die meiden hebben.

 • Barbara

  De hedendaagse vrouw is gewoon niet zo preuts als jullie zeikerige Opzij lezeressen. De hedendaagse vrouw heeft het een stuk beter begrepen dan jullie. Ze zijn vrij in hun seksualitiet, net als mannen. Als we geil zijn, komen we daar gewoon voor uit in plaats van dat neppe anti-sex gedoe. Als ze willen tongzoenen met iemand doen ze dat gewoon. Als ze zin in sex hebben doen ze dat ook. En dat verhaal over “tongzoenen voor een breezer”, ach, het is allemaal weer overdreven, er is vast 1 meisje geweest die dat gezegd heeft. Waarschijnlijk vond ze die jongen gewoon leuk en had zin om lekker te zoenen met iemand. NOU EN!?

 • Just a guy who probably should not read this

  hahaha! ik vind het wel erg hoor maar ik denk ook dat de boel overdreven wordt en dta het wellicht om 1 meisje ging! maar als het probleem zich voordoet, vind ik het wel belangrijk dat er wat aan gedaan wordt!!!

 • Jim

  Sorry, maar vroeger gaf je een meisje een cola, en een uur later lag je met haar in bed, en dat 3 keer in 1 weekend, met 3 verschillende meisjes, en ze wisten het van elkaar, het is niet nieuw, en zeker niet voor een Breezer, want die kunnen ze zelf wel kopen

 • gerard den enting

  Ik las in een stuk in de krant dat je beter naar een hockeyclub kan gaan , daar wordt je gepijpt voor een breezer …lol

 • Via google en http://antibreezerslet.nl/blog/internet-soa/ kwam ik uiteindelijk op http://www.sugababes.nl/ uit. De dames lijken toch meer uit het zuiden te komen…

 • mirjam von M.

  Ik vind het maar een naief verhaal. En eigelijk nog debieler hoe er gereageerd wordt dat het helemaal niets is.
  Ik ben een meisje van die leeftijds categorie en het hoofdverhaal klopt voor geen kant noch de reacties.
  Ten eerste is het echt wel erger dan zoen voor een breezer. Als dat zo was geweest vind ik het te min om de media te halen. Nee, het is Sex! Alleen de media vind de slagzin sex voor een breezer leuk klinken. Maar ik denk dat het eerder sex voor aanzien met de populaire jongen die dingen voor haar kan regelen in ruil. is net als dat sommige vrouwen in het bedrijfsleven zich hogerop neuken. Allebei dik fout dus.
  Sex voor een breezer komt eigelijk vooral voor in achterstandswijken met voornamelijk jongeren van Antilliaanse komaf. Dus laat die boerenmeiden in Friesland alsjeblieft zoenen, das nog altijd beter dan wat er hier in de randstad gebeurd.

  verder zou ik zou zeggen doe je research beter en kom dan met een echt provocerend verhaal.

 • The Dude

  Ik ben ook blij dat jullie niet in Fryslân wonen ..

 • peter

  Ik woon in Friesland en ik heb het nooit mee gemaakt of ken ook niet iemand die dat ooit heeft mee gemaakt
  dus denk ik dat het best wel mee valt

  beetje overtrokken denk ik

 • Gina

  “Sex voor een breezer komt eigelijk vooral voor in achterstandswijken met voornamelijk jongeren van Antilliaanse komaf.” Dat klopt, want in mijn ervaring vragen de hoger-opgeleide dames er niet eens wat voor. Ik bewonder daarom juist de handelsgeest van de “achterstandswijken”.

 • yvonne

  wat ben jij dom zeg….
  denk je nou echt werkelijk dat DAT alleen in Friesland gebeurt?
  want als dat zo is, zijn wij nuchtere Friese meiden in ieder geval slimmer dan dat jij bent. het gebeurt echt wel veel vaker in de randstad dan gewoon in friesland en het is waarschijnlijk een opgeblazen l*l-verhaal -.-
  het is natuurlijk niet zo dat niemand dat in friesland doet, maar het is ook niet zo dat idereen dat in friesland doet. natuurlijk lopen er hier ook wel sl*tten rond maar dat is overal zo en het merendeel zijn gewoon normale meisjes.

  ps,
  als je niks beters hebt om over te schrijven, schrijf dan helemaal niet.