Ford toont exclusieve Vignale Collection tassen op Salone del Mobile in Milaan

Ford Motor Company heeft de Vignale Collection gepresenteerd, een portfolio met designs die zijn geïnspireerd door de exclusieve Ford Vignale-modelreeks die binnenkort verschijnt. De collectie is te zien in de Ford Vignale Lounge tijdens de Salone del Mobile, die wordt georganiseerd in de Fiero Milano-expositiehal. Onderdeel van de collectie is de Vignale Weekender, een luxe reistas die onlangs is bekroond met een iF Design Award. De tas omvat verwijzingen naar de stylingdetails van de Ford S-MAX en Mondeo Vignale Concept, waaronder de opvallende grille, de gewatteerde elementen van de handgemaakte stoelen en de gewelfde vorm van de motorkap.“Ford Motor Company heeft een passie voor design, en door ons te positioneren in het centrum van ‘s werelds meest prestigieuze evenement op meubelgebied, kunnen wij ons laten inspireren door laatste designtrends,” zegt Barb Samardzich, Chief Operating Officer bij Ford Europa.
Vorig jaar heeft Ford als eerste autofabrikant ooit deelgenomen aan de Salone del Mobile, met een collectie die onder meer bestond uit een horloge, een stoel en een lamp waarin het design-DNA van het bedrijf zichtbaar was en die waren beïnvloed door trends in meubel- en modedesign. Dit jaar bevat de collectie ondermeer een schoudertas, een tas voor een luxe koffiezetapparaat en een clutchtasje gemaakt van Bridge of Weir-leer met hetzelfde patroon als dat van de handgemaakte stoelen van de Vignale conceptauto´s.
“Bij het ontwerpen van een exclusieve auto laten we ons zo breed mogelijk inspireren. Hierbij beperken we ons niet tot de auto-industrie, maar kijken we wereldwijd naar een zo groot mogelijk aantal bronnen,” zegt Martin Smith, executive director Design bij Ford Europa. “Door deze collecties te ontwerpen kunnen de teamleden hun flexibiliteit en creativiteit ook op andere gebieden dan autodesign laten zien.”
Vanuit de designstudio van Ford in Keulen houdt het futuring-team zich bezig met het bestuderen van wereldwijde stijltrends in architectuur, meubels en mode. Zo is de nieuwe kleur voor de S-MAX Vignale Concept, “Milano Grigio”, een parelmoertint, rechtstreeks beïnvloed door de dieproze metallic-tinten die zijn terug te vinden in de meubel- en modedesigns in Milaan. Verdere kleuren en designs zijn geïnspireerd door een eclectische kijk op meubels – zoals exclusieve sofa’s – die worden gekenmerkt door een strakke, eigentijdse belijning en met hand gestikt leer met parelmoerglans.
“Onze veeleisende klanten verwachten dat wij met nieuwe invalshoeken komen waarmee wij ons onderscheiden van andere merken,” zegt Erika Tsubaki, design supervisor bij Ford Europa. “Evenementen zoals de Salone del Mobile bieden de mogelijkheid om kennis te maken met nieuwe ideeën en zo inspiratie op te doen voor het ontwerpen van toekomstige Ford modellen.”

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer