Makkelijk bewegen heeft voorkeur

Tja, zo wil iedereen het toch wel? De Telegraaf meldt dat mensen die te dik zijn of te weinig bewegen willen daar wel wat aan doen, maar dat mag niet al te veel moeite kosten. Meer dan de helft wil meer bewegen, als dat maar gemakkelijk uitvoerbare activiteiten zijn als fietsen (83 procent), lopen (77 procent) of huishoudelijke klussen (76 procent).

Dat blijkt uit onderzoek dat TNO Kwaliteit van Leven uitvoerde onder 2330 deelnemers aan de Nationale Gezondheidstest 2004. Bij deze test van de Hartstichting en het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport krijgen Nederlanders na onder meer meting van buikomvang, spierkracht, conditie en gewicht een advies over verbetering van hun conditie.

Mensen die in beweging willen komen om gezonder te worden, zijn niet graag afhankelijk van sportverenigingen of andere georganiseerde vormen van sport en fitness. Bovendien sporten ze niet graag in hun eentje: bijna driekwart zoekt een bewegingspartner.

De tijd die te dikke mensen in sporten gaan steken, willen ze ten koste laten gaan van tv kijken en met de computer werken. Dat kan gemakkelijk, zegt TNO, want een volwassen Nederlander hangt twee uur per dag voor de buis

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer