Moeders zoenen zoons meer & mooi verhaal

Ik heb mezelf er nog nooit op betrapt, maar misschien komt dat wel omdat zowel mijn zoontje als mijn dochtertje een hoog knuffelgehalte hebben. Maar het blijkt dat moeders hun zoons vaker zoenen dan hun dochter, zo meldt het AD.

Tijdens mijn zoektocht naar een mooi plaatje bij deze tekst vond ik de afbeelding hiernaast. Lees verder voor het mooie verhaal dat erbij hoort…

Als baby’s wel worden gevoed, maar niet aangeraakt, sterven ze. Het is niet bekend hoe het komt dat baby’s sterven zonder lichamelijk contact.

De afbeelding van de twee baby’s vertelt zo’n verhaal. Het ging erg slecht met een van de kinderen en een verpleegster legde ze tegen alle regels van het ziekenhuis in samen in een couveuse. De sterke van de twee legde haar armpje om de zwakke. De temperatuur van die baby steeg en de hartslag stabiliseerde. Beide meisjes hebben het overleefd. Het ziekenhuis heeft de regels gewijzigd. Nog steeds slapen de meisjes samen. De afbeelding hoort bij een artikel met de kop ‘The Rescuing Hug’. Is dat mooi of niet?

De gemiddelde Nederlander heeft per dag zes keer lijfelijk contact, zo blijkt uit recent onderzoek van Psychologie Magazine. Dat gebeurt meestal met hun partner of hun kind. Dat vrouwen hun vriendinnen vaker aanraken dan mannen hun vrienden, of dat vrouwen sneller andermans kinderen aanraken, is ook geen nieuws. Wat wél opvalt, is dat moeders hun zonen vaker zoenen dan hun dochters.

De binding zou tussen moeders en zonen sterker zijn en vaders hebben dat juist weer met hun dochters.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer