Saunabezoeker kent geen schaamte

Bezoekers van een sauna zijn veel minder preuts dan vroeger. In 1997 wilde de helft van de saunagangers liever gescheiden badderen, nu geeft nog maar een op de zeven de voorkeur aan zweten tussen sexegenoten. Dat blijkt uit onderzoek in opdracht van de Nederlandse Saunavereniging, dat woensdag is gepresenteerd, meldt nu.nl.

Mensen die een saunaatje pakken doen dat vooral voor de rust en ontspanning. Vrijdag, zaterdag en zondag zijn de populaire dagen, maar ruim een kwart gaat zowel doordeweeks als in de weekeinden. Vrouwen komen bijna nooit alleen binnen, maar liever met vriend of vriendin. Van de mannen gaat ruim een derde regelmatig alleen.

Per bezoek telt de klant gemiddeld 40 euro neer. Een vijfde van hen vindt dat eigenlijk te veel geld. Ze zijn trouw aan hun ‘eigen’ sauna en bereid er desnoods vijftien kilometer of meer voor te reizen.

Ik ben één op de zeven. En zelfs dat niet. Van mij hoeft een sauna namelijk niet zo. Ik ben de drempel nog nooit overgegaan, ondanks dat er vele pogingen zijn ondernomen mij zover te krijgen. Een privé-sauna kan ik aan, maar bloot tussen wildvreemden zitten trek ik niet. Belachelijk, ik weet het. Ik ga me er echt een keer toe zetten. Mezelf genadeloos overwinnen. Het moet lukken…. Denk ik…

facebook share facebook share

2 Reacties // Reageer
  • liesje

    waarom is dat belachelijk, vroeger was het belachelijk als je wel uit de kleren ging in een gemengde sauna.
    Nu heb ik daar persoonlijk geen problemen mee, maar het is de laatste tijd mode om naakt maar heel gewoon te vinden en je word afgeschildert als een rare als je dat niet doet, dat is wat ik belachelijk vind.

  • Hakan

    Ik vind het volslagen belachelijk om naakt tussen andere (onbekende) mensen rond te huppelen. Ik zou het alleen doen als ik er royaal voor betaald zou worden :D