Steeds minder vaak slank door pillen

Afslankpillen en maaltijdvervangers zijn uit de gratie. In vergelijking met 2004 daalde de omzet van deze producten het afgelopen jaar met 10 miljoen euro van 47 miljoen naar 37 miljoen euro, lezen we in De Telegraaf. Het klinkt alsof Nederland het verstand weer terugkrijgt.

Dat zegt een woordvoerder van IMS Health, het Instituut voor Medische Statistiek.De sterk dalende trend wijdt divisiemanager J. Rutte onder meer aan een gebrek aan innovaties. ‘Als die er al zijn, verdwijnen die vaak weer snel. Veel afslankpillen en maaltijdvervangers heben maar een korte levenscyclus’, aldus Rutte. De omzet van de pillen daalde in 2004 met 20 procent en die van maaltijdvervangers zelfs tot 23 procent.

De dalende verkoop heeft volgens Rutte ook te maken met een groeiende belangstelling voor fitnesscentra. ‘De innovatievere consument zoekt meer heil in een actievere aanpak van overgewicht door een dieet te nemen of te gaan sporten cq fitnesssen.’ Afgelopen twee jaar vond er wel een verschuiving plaats naar het gebruik van meer huismerken. Vooral het Kruidvat heeft een relatief groot assortiment huiseigen afslankmiddelen.

De cijfers van IMS Health worden samengesteld uit de belangrijkste verkoopkanalen; apotheken, drogisterijen en supermarkten.

Ik weet het niet hoor, met die pillen. Ik moet zeggen dat de DNA-pil waar wij eerder over hebben bericht mijn aandacht wel trekt, maar alle Fatburners en Reduce Fat Fast beloftes komen op mij niet helemaal waarheidsgetrouw over. En blijkbaar ben ik niet de enige die er zo over denkt. Sporten en minder eten lijkt toch echt de beste manier te zijn om van je vetrollen af te komen!

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer