Dikker en dikker door samenwonen

Ik herken het wel. Samen eten is gewoon lekkerder. Dus als je samenwoont, kom je aan. Dit is nu dus ook gebleken uit een onderzoek van voedingsspecialisten van de universiteit van Newcastle, dat in het vakblad voor voeding Complete Nutrition is gepubliceerd, aldus de BBC en andere Britse media donderdag. Maar leuk detail; mannen worden gezonder. Zij krijgen eindelijk eens normaal voedsel op hun bord.

Volgens het onderzoeksteam verandert het eetpatroon van mannen en vrouwen wanneer ze samenwonen, omdat de partners elkaar met hun eetgedrag proberen te plezieren. Mannen die met hun vriendin een huishouden beginnen, gaan vaak lichtere maaltijden nuttigen. Ook pakken ze vaker een stuk fruit en eten ze minder vlees. Vrouwen neigen er juist naar om romiger gerechten en zware pastamaaltijden te gaan eten.

Het onderzoeksteam baseert zijn conclusies op een onderzoek naar het eetpatroon van vele honderden Amerikaanse, Australische en Britse stellen die zijn getrouwd of samenwonen.

facebook share facebook share

4 Reacties // Reageer
  • Nou, dan blijf ik nog maar een tijdje alleen wonen!

  • je echtgenoot

    je kookt gewoon heel lekker,
    en als er koekjes zijn, tsja… dan pak ik er wel een paar

  • Toen mijn vriend en ik twee jaar samen waren gingen we op reis in Afrika. Een kennis van mijn vriend, een broodmagere Afrikaanse man, leidde ons rond door Ivoorkust. Op een dag nam deze man mij apart: “Ik kan zien dat hij gelukkig is. Hij heeft het goed met jou.” Toen ik vroeg waar hij dat op baseerde, wees hij met een ronde beweging op de buik van mijn vriend: “Dáár baseer ik dat op… Hij is een stuk dikker dan vijf jaar geleden.”
    Met dit welvarend beeld van dik-zijn troost ik me soms maar, nu het buikje er niet meer vanaf gaat. Hij is immers gelukkig en we hebben het goed samen….

  • Pieter

    Ik ben afgevallen sinds ik samenwoon. Maar mijn vriendin ook. Zijn we a-typisch?