In Gelderland word je dik

Uiteraard is ook hier weer onderzoek naar gedaan; waar in Nederland wonen de meeste dikzakken? Wel, in het westelijke deel van Gelderland wordt behoorlijk gesnoept en vet gegeten. Daar zitten ze, de dikkerds van ons land. Meer dan helft van de inwoners heeft overgewicht en bij ruim 15 procent is zelfs sprake van ernstig overgewicht.

De Achterhoek, eveneens in Gelderland, volgt het westelijke deel ‘Rivierenland’ op de voet qua aantallen inwoners met overgewicht. De cijfers over het overgewicht in het Rivierengebied en de Achterhoek zijn naar voren gekomen in een landelijk onderzoek, dat het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) vorig jaar heeft gehouden.

Volgens R. Verhoeven van de provincie Gelderland is nog niet helemaal duidelijk waarom deze twee regio’s zoveel te dikke inwoners tellen, maar hij vermoedt dat de sociaal-economische opbouw van de gebieden een belangrijke factor is. Het is bekend dat in laag-opgeleide milieus meer dikke mensen voorkomen.

Gelderland gaat zijn best doen van de dikke mensen af te komen. Ze hoeven niet weg, er gaat gesport worden. Nou Gelderland, veel succes!

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer