Beweeg je blij: complottheorie?

Ik zie een complottheorie tussen een stel onderzoekers en de overheid. De zoveelste poging Nederland gezond te krijgen. Er is namelijk bekend gemaakt dat lichaams-beweging een positieve invloed heeft op onze gemoedstoestand. En hoewel ik me na afloop van lichamelijke inspanning nog wel eens tevreden kan voelen, is de aanloop er naartoe en het uitoefenen ervan echter een zware uitputtingsslag voor mijn blij-zijn-hormonen.

Een half uur per dag cardiovasculaire oefeningen uitvoeren zorgt niet alleen voor een betere stemming, maar ook tot een optimale weerstand tegen ziektekiemen, sterkere hart- en longfunctie en ga zo maar door. Zal het waar zijn, of is dit weer een poging ons van de bank te krijgen. In een onderzoek bij ouderen constateerden onderzoekers langdurende verbeteringen in de levenskwaliteit en stemming, meldt Gezondheidsplein.nl. Het is bij de start van een nieuw trainingsprogramma van belang om rustig aan te beginnen. Langzamerhand kan de intensiteit van de workout dan verhoogd worden.

Pfff, ik word al moe als ik er aan denk. Maar met de zomer zo ‘coming up’ zal er toch ook echt iets aan het lijf moeten gaan gebeuren. Ik denk maar aan mijn toenemende opgewektheid. Want dat ik een leuk extraatje. Als het waar is… Morgen maar eens kijken of de hometrainer nog steeds onder die laag stof verstopt zit. De welbekende frisse maandag-start! Nog een nachtje slapen.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer