De beste tip voor een beter seksleven

Rook je de ene na de andere sigaret en staat je seksleven op een laag pitje: doe dan iets aan je verslaving. Teveel roken en een slecht seksleven hebben namelijk het nodige met elkaar te maken. Mannen krijgen er een minder imposante erectie door en vrouwen raakt de hormoonhuishouding verstoord. Inderdaad, er is WEER een nadeel aan roken gevonden…

Roken vermindert de bloedtoevoer naar de penis en maakt daardoor de erectie minder stevig. Vandaar dat het beschouwd wordt als één van de hoofdoorzaken van impotentie. De toxische stoffen in sigarettenrook beïnvloeden het metabolisme van de geslachtshormonen in het lichaam. Bovendien is gebleken dat rokers meer misvormde of beschadigde zaadcellen hebben en dat hun spermakwaliteit slechter is dan bij niet-rokers.

Het is gebleken dat bij rooksters het evenwicht tussen mannelijke en vrouwelijke hormonen verandert. Daardoor krijgen ze mannelijke kenmerken (meer buikvet in plaats van heup- en borstvet bijvoorbeeld) en lopen ze meer risico op diabetes en hartziekten. Bovendien kan de verminderde activiteit van de vrouwelijke hormonen nog andere negatieve effecten hebben, met name pijnlijke en onregelmatige menstruatie en vroegtijdige menopauze. Rooksters lopen ook een verhoogd risico op baarmoederhalskanker.

Roken leidt zowel bij vrouwen als bij mannen tot vroegtijdige veroudering. De typische rokersgebaren – aan z’n sigaret trekken, de ogen samenknijpen om de rook te ontwijken – doen het aantal rimpels en huidplooien rond de mond en de ogen toenemen. (En zo’n zuurbekkie is ook niet bepaald bevorderlijk voor je seksleven.) Deze vroegtijdige slijtage treffen hoogstwaarschijnlijk alle rokers. Rooksters lopen ook twee keer meer risico om onvruchtbaar te worden dan niet-rooksters. Bovendien ligt het slaagpercentage van medisch begeleide voortplanting lager bij vrouwen en mannen die roken. Ik zie echt geen enkele reden meer om door te gaan. Stop dus massaal stel ik voor. Hoeven wij niet-rokers ook niet in jullie ranzige stinklucht te staan!

facebook share facebook share

2 Reacties // Reageer
  • S.

    Je moet toch érgens dood aan gaan?

  • Hester

    Dat kun je tegenwoordig ook al aan een dildo…