IVF kansen nemen af door alternatieve geneeskunde

Vrouwen die in het alternatieve circuit behandelingen hebben ondergaan om zwanger te worden, hebben 30 procent minder kans op succes met een ivf-behandeling. Gynaecologen moeten paren die zich aanmelden voor ivf, dringend afraden om ook behandelingen als reflexologie, acupunctuur, aroma- of kruidentherapie te proberen. Niet aan beginnen dus!!!
Dat zeggen dinsdag de gynaecologen Alex Polyakov en Beverley Vollenhoven van de Monash University in Melbourne (Australië). Polyakov en Vollenhoven maken deel uit van de Faculty of 1000 Medicine, een wereldwijd adviesorgaan van medische wetenschappers. Een Deense studie onder zevenhonderd vrouwen die gedurende een jaar ivf probeerden, heeft volgens de Australiërs uitgewezen dat de kans op een succesvolle zwangerschap 30 procent lager is als de vrouwen ‘geshopt’ hebben in het alternatieve circuit.

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer
  • Mika

    Dit lijkt mij vooral een reclametekstje om vooral de pharmaceutische industrie te spekken. Hoe valt zoiets te bewijzen? Mijn acupuncturist heeft al diverse vrouwen geholpen (die ik ook ken overigens) om zwanger te raken. Met succes dus..