Vrouwen hebben meer pijn van een verbroken relatie

Vrouwen ervaren meer pijn als hun relatiestuk gaat dan mannen. Zij herstellen echter wel beter van een breuk, zo blijkt uit een onderzoek van Binghamton University en University College London. De onderzoekers vroegen 5.700 deelnemers uit 96 landen om op een schaal van 1 tot 10 aan te geven hoeveel emotionele en fysieke pijn ze ervaarden na een relatiebreuk. Hierbij stond 1 voor geen enkele pijn en 10 voor ondraaglijke pijn. Driekwart van de deelnemers had wel eens liefdesverdriet gehad. 75 procent daarvan had meerdere relatiebreuken doorstaan. Vrouwen waren vaker degene die het had uitgemaakt dan mannen.Ze ontdekten dat vrouwen meer last hebben van hun verbroken relaties. Zij gaven hun emotionele pijn gemiddeld een 6,84 en de lichamelijke pijn een 4,21. Mannen gaven de emotionele pijn gemiddeld een 6,58 en de fysieke pijn een 3,75. Vrouwen herstelden wel vaker volledig van de breuk, terwijl mannen niet echt herstelden – die gingen op een gegeven moment gewoon maar weer verder.  Volgens Craig Morris, hoofdauteur van de studie, zijn deze verschillen te verklaren vanuit de biologie. Vrouwen hebben meer te verliezen als ze een relatie hebben met de verkeerde persoon.

Voor mannen is een relatiebreuk in eerste instantie misschien minder zwaar, omdat zij vooral moeten strijden voor de aandacht van vrouwen. Zij hebben volgens de onderzoekers echter langer last van liefdesverdriet, omdat ze zich op de langere termijn realiseren dat ze opnieuw de strijd moeten aangaan om een nieuwe partner te vinden.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer