Vrouwen overlijden sneller als ze een hartaanval krijgen

Schermafbeelding 2015-08-30 om 14.28.39Slecht nieuws voor ons; wij hebben een grotere kans om te overlijden na een hartaanval. Ook krijgen minder vrouwen een behandeling die hun leven zou kunnen redden. Het is gebleken uit onderzoek van de Paris Cardiovascular Research Centre. Wetenschappers onderzochten ongeveer 11.000 Franse volwassenen en kwamen tot de conclusie dat vrouwen minder vaak een hartaanval overleven. Volgens de onderzoekers zijn vrouwen gemiddeld ouder als ze een hartaanval krijgen en hebben ze vaak meerdere gezondheidskwalen.

Maar uit het onderzoek blijkt ook dat vrouwen minder vaak de juiste behandelingen krijgen aangeboden. Mannen krijgen vaker een dotterbehandeling, een procedure om een vernauwing in een bloedvat op te heffen. 36 procent van de mannelijke hartpatiënten met krijgt een dotterbehandeling, ten opzichte van 26 procent van de vrouwen.

“Er zijn dus natuurlijke redenen waarom vrouwen minder vaak een hartaanval overleven. Maar we zien ook een verschil in de behandeling na een hartaanval. Er moet nog precies uitgezocht worden waarom dokters een ‘verkeerde houding’ jegens vrouwen lijken te hebben,” aldus de wetenschappers.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer