Economische kosten migraine eenvoudig terug te dringen

Migraine, heel veel vrouwen, maar ook mannen hebben er last van. Maar liefst drie miljoen Nederlanders lijden aan migraine. Iedere dag hebben ruim 70.000 mensen een aanval van deze ernstige vorm van hoofdpijn. Dat kost het bedrijfsleven elk jaar 1,7 miljard euro, zo blijkt uit cijfers van De Nederlandsche Bank.Volgens Rob van Doorn, de directeur van de Nederlandse Vereniging van Hoofdpijnpatiënten, kunnen deze kosten eenvoudig worden teruggebracht. “De economische kosten van migraine zijn hoog omdat patiënten op het moment van een aanval onmogelijk door kunnen werken. De pijn is zo hevig en vaak misselijkmakend, dat mensen weinig anders kunnen dan zich ziek te melden en naar huis te gaan.” “Dat verzuim is echter terug te dringen, als werknemers opener over hun ziekte durven te praten met hun werkgevers en samen naar oplossingen zoeken. Zo kan een kamer met een stretcher, waar migrainepatiënten bij een aanval zich een of twee uur kunnen terugtrekken en rustig kunnen liggen, al helpen. Dan hoeft de medewerker niet naar huis te gaan en kan hij na een tijdje weer functioneren”, zo valt te lezen in De Telegraaf.

Om het bewustzijn rondom migraine te vergroten, organiseren de Nederlandse Vereniging voor Hoofdpijnpatiënten, de Vereniging van Nederlandse Hoofdpijncentra en Novartis Consumer Health deze week de tweede editie van de Migraine Week.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer