Te weinig slaap in overgang zorgt voor slechtere seks

Schermafbeelding 2015-10-04 om 15.10.05Vrouwen die na de overgang te weinig slapen, hebben mogelijk als gevolg daarvan vaak ook te weinig seks, zo concluderen onderzoekers van de Mayo Clinic. Zij vroegen  94.000 vrouwen tussen de 50 en 79 jaar naar hun slaapgewoonten tijdens de voorgaande 4 weken. Ongeveer een derde van de ondervraagde vrouwen had ernstig last van slapeloosheid. Deze vrouwen waren minder seksueel actief dan de vrouwen zonder slaapproblemen.

De onderzoekers vonden ook een verband tussen minder dan 7 tot 8 uur slaap per nacht en verminderde seksuele activiteit en tevredenheid. Het onderzoek toont echter geen directe oorzaak-gevolg-relatie. In een vervolgstudie wil onderzoeker Juliana Kling met haar collega’s kijken hoe slaap en seksueel functioneren met elkaar samenhangen gedurende het leven.

De eerste resultaten van het onderzoek zijn gepresenteerd op de jaarlijkse bijeenkomst van de North American Menopause Society in Las Vegas.”Voor postmenopauzale vrouwen is het belangrijk dat ze weten dat ze hier niet alleen in staan”, stelt Wulf Utian, uitvoerend directeur van de North American Menopause Society. “Er bestaan behandelingen voor het aanpakken van slaapproblemen en de verminderde intimiteit binnen hun relatie. Ze moeten alleen met hun arts overleggen over de mogelijkheden die er voor hen zi

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer