Nederlandse vrouw heeft levensverwachting van 83,3 jaar

Schermafbeelding 2016-01-02 om 12.26.37Goed nieuws! Wij Nederlanders worden steeds ouder. Maar in andere Europese landen stijgt de levensverwachting nog sneller.De vooruitzichten van Nederlandse meisjes zijn daardoor weggezakt van de top naar de middenmoot. Jongens zijn wel opgeklommen naar de subtop, aldus het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vandaag.Een Nederlands meisje dat vorig jaar werd geboren, heeft een levensverwachting van 83,3 jaar. Nederland staat daarmee op de vijftiende plaats van de 28 landen in de Europese Unie. In 2003 had een pasgeboren meisje 80,9 jaar voor zich. Dat stijgt lekker rap dus! De levensverwachting van Nederlandse jongetjes is in dezelfde periode gestegen van 76,3 naar 79,9 jaar. Het verschil tussen jongetjes en meisjes wordt kleiner. Dat de levensverwachting in Nederland stijgt, komt doordat de gezondheidszorg beter wordt. Ziektes zijn steeds beter op te sporen en te behandelen. Bovendien roken steeds minder mensen. Maar mensen in andere landen eten gezonder dan wij. Daardoor stijgt de levensverwachting daar sneller. In de Europese top staan vrijwel alleen maar landen rond de Middellandse Zee, waar mensen veel vis en olijfolie nuttigen.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer