Mannen zijn klunzen in de keuken

Twintig procent van de Nederlanders vindt zichzelf een slechte kok, blijkt uit recent onderzoek in opdracht van ‘Kroon op het Werk’  uitgevoerd door Ditmeijers’ Research. Vooral mannen schatten hun kookkunsten laag in: 26,1 procent noemt zichzelf een ‘onzekere thuiskok’. Uit het onderzoek, waaraan door 401 mensen werd deelgenomen, blijkt dat de gemiddelde Nederlander niet overloopt van het culinaire zelfvertrouwen.

Er gaat veel mis in de keuken
Vooral mannen zijn klunzen in de keuken: 7,2 procent geeft ronduit toe een ‘slechte’ kok te zijn. Maar er gloort hoop: 3,3 procent van de mannelijke thuiskoks vindt zichzelf ‘uitmuntend’ in de keuken. 24,2 procent van de thuiskoks geeft aan dat vooral het bakken en braden voor problemen zorgt. Het gaat mis als de vis uit elkaar valt (25,2 procent), het vlees niet mooi bruin kleurt (23,2 procent) of het gerecht aanbrandt (16,5 procent). Ook brandt 19,8 procent de vingers bij het bakken of braden.

Vrienden koken beter
De meeste mensen zien zichzelf vooral als praktische kok, die het eten op tijd warm heeft en verder niks. Nederlanders schatten de kookkwalitieit van vrienden beter in dan de eigen kookkwaliteiten. En slechts 10,9 procent wordt door vrienden gezien als een culinaire ster

Het onderzoek naar zelfvertrouwen in de keuken werd uitgevoerd door Ditmeijers’ Research, in opdracht van Marketing PR bureau ‘Kroon op het Werk’ Specialist in Food&Drinks communicatie.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer