Preventieve borstamputatie op je 28ste (15): Kippenvel

In de maand februari brengt vrouw.blog.nl
dagelijks het schokkende verhaal van Michou (28), draagster van een
erfelijk gen dat er vrijwel zeker voor zal zorgen dat ze borstkanker
zal krijgen. Om dit te voorkomen, ondergaat ze op 11 februari een
preventieve borstamputatie. Michou en Hester (auteur vrouw.blog.nl)
zijn al 10 jaar beste vriendinnen. Via vrouw.blog.nl zal Hester
familie,  vrienden, collega's en iedereen die geïnteresseerd is in het
verhaal van Michou dagelijks op de hoogte houden van de ontwikkelingen.
 

Dinsdag 19
februari: Vandaag ben ik verpleegster. Het is een rol die me totaal niet past, maar het lijkt me heerlijk een dagje voor Mies te zorgen. We hebben om drie uur / half vier afgesproken, maar doordat ik nog even snel een tekst wil afmaken, stap ik later dan gepland in de auto. 'Je verpleegster voor vandaag is onderweg', sms ik d'r. 

Als ik binnenkom, loopt ze met een kussensloop met de drainflesen in haar handen te bellen. Ze gilt hysterisch door de telefoon dat ik, haar verpleegster voor deze dag, net binnenkom. Ze ziet er goed uit en ze klinkt een stuk opgewekter dan gisteren. Ik ben blij d'r weer te zien. Als je elkaar een week lang iedere dag ziet, dan is een weekend 'zonder' echt afkicken. Terwijl nog aan het bellen is, laat ze haar borsten aan me zien. De vorm ziet er goed uit, beter dan in het ziekenhuis. Ze lijken wat minder naar de zijkanten te 'kijken'.  Maar haar linkertepel ziet er echt niet goed uit. Ik vrees dat haar voorspelling van van de week echt uit gaat komen, al is het dan voor één tepel. Hij (of zij?) voelt koud en is harder dan de ander tepel. Bagger. Weer een nieuw hoofdstuk in deze slepende kwestie. Misschien plakken we er nog maar een maandje bloggen achteraan!

En nu zit ik bij d'r, op de bank. De nieuwe tieten, de zakken wondvocht, de pijn; het lijkt en gezellige avond niet in de weg te staan. We eten chips (te veel), drinken thee en wijn door elkaar en hebben een echte wijvenfilm klaarliggen. Daarnaast bekritiseren we alles wat we op tv voorbij zien komen, terwijl we online van alles scannen. Momenteel besluiten we dat als je een vent hebt die kan zingen als Josh Groban (nu bij Oprah) je het goed gedaan hebt. Eerder besloten we dat we hetzelfde geluksgevoel zouden ervaren bij de stem (als ie praat dan) van John Ewbank. Daar kwamen we op nadat ze mij een filmpje liet zien van een Idols aflevering die ik net gemist had. Daarin zingt Nikki het prachtige lied Climb every mountain uit de musical Sound of Music. Kippenvel. Ze vertelde hoe ze dat optreden bij vriendin Simone voor haar operatie had gehoord, en hoe de tekst haar raakte. Samen luisterden we het liedje opnieuw en inderdaad; prachtig en kippenvel.

Ze 'climd every mountain', mijn vriendin. Hoe waanzinnig hoog ie ook is. 

 

 

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer
  • Melissa Aschoff

    Ik denk aan je!
    Ik bid voor jou en je tietjes!
    Ik ben trots op je!

    Dikke kus