Afschuwelijk: dansfeest waarbij je met bloed wordt besproeid

Getverderrie! Blijkbaar is overal een markt voor… 31 oktober zal er in Amsterdam een Blood Rave georganiseerd worden. De hoofdstad heeft hiermee een wereldpremière, nog nooit eerder werd er een evenement georganiseerd waarbij het dansende publiek met bloed besproeid werd. Je moet er maar behoefte aan hebben. Ik vind het vooral verschrikkelijk ranzig en luguber klinken. De organisatie, een samenwerking van ervaren organisatoren, die vanwege het karakter van het evenement kiest om anoniem te blijven meldt dat er vanuit haar achterban al lange tijd vraag naar een Blood Rave evenement is. Na een lange zoektocht hoe men dit vorm kan geven is er uiteindelijk een speciaal sprinklerinstallatie ontwikkeld met leidingen die over het plafond lopen en het zo mogelijk maakt bloed over de mensenmassa uit te sproeien. Het sprinklersysteem kan 5.000 liter bloed per uur spuiten.
Organisator: ”Het idee is ontstaan na het zien van de film Blade, een horror actiefilm uit 1998 over een vampierjager. In de openingsscène zie je de club veranderen in een Blood Rave. We wilde dit altijd zelf een keer organiseren. Nu 17 jaar later is het ons gelukt om deze scene in het echt te beleven.”

Vanwege het omstreden karakter van het evenement wordt de locatie pas later bekend gemaakt. Er zal plaats zijn voor 1500 ravers, de verkoop start komende zaterdag 22 augustus om 12:00 via www.blood-rave.com.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer