Metroseksueel zo passé als de minirok

Denk je hip te zijn met een metroseksuele man naast je op de bank (niet vies van de kapper, de zonnebank, een cremetje en een panty), loop je de mode al weer harstikke achterna.De ideale man is vanaf nu geen metro- maar een überseksueel, meldt Annet.nl.

David Beckham, het rolmodel van de metroseksueel is verleden tijd. De nieuwe mannen heten George Clooney, Bill Clinton, Pierce Brosnan en Arnold Schwarzenegger. Ik zie de link tussen deze mannen nog niet, maar oké, we gaan een poging doen mee te gaan in deze trend. Hoe wordt de überseksueel beschreven? Hij is de beste in alles, zowel fysiek als mentaal de meest aantrekkelijke man op aarde en hij heeft niet alleen zelfvertrouwen te koop, maar hij is ook mannelijk, stijlvol, sterk, eerlijk en sociaal voelend.

Juist. Non-existing dus. Meer nog dan George, Bill, Pierce en Arnie schuift Marian Salzman, auteur van het boek ‘The Future of Men’, Bono van U2 naar voor als hét voorbeeld van de überseksueel. Discussiëren over politiek met premiers, cultureel bewust en actief, met zijn vrouw praten over zijn gevoelens en ondertussen ook nog een partijtje slap ouwehoeren met vrienden over voetbal en vrouwen. De nieuwe man is een alleskunner.

Nog wat eigenschappen die de nieuwe man niet worden toegedicht, maar waar wat mij betreft wel hard aan gewerkt kan worden: de nieuwe man moet kunnen strijken en zijn vrouw verrassen met een puppy met een rode strik om de nek, de nieuwe man moet zonder mopperen meegaan winkel in winkel uit en geen vlekken in zijn nek krijgen bij het zien van de herhalingen van Sex & the City op tv. De nieuwe man is handig, maakt alles wat kapot is (binnen een dag) en last but not least: de nieuwe man bevalt voor ons van baby’s. Want pas als ze dat kunnen zetten ze wat mij betreft een trend!

facebook share facebook share

2 Reacties // Reageer
  • Ik hoorde op de radio dat in het boek the future of men, er geschreven wordt over de alpha man, als de nieuwe man. Die gaat pinten pakken met zen maten, kijkt naar voetbal en zo verder. Hier las ik dat het de uberseksueel is. Vraag me soms af waar ze al hun termen halen. Denk eerder dat er verschillende mannen types zijn die daar dingen al dan niet met gemeen hebben.

    De link tussen die 4 heren is dat ze authentiek zijn en geen alleskunners, 4 types voor elk wat wils. Vrouwen zijn toch ook geen alleskunners ? Ook al zijn er mischien die verwachten van wel.

    Een andere home pagina is mistwereld.blogspot.com en http://sfeerverhalen.blogspot.com/ en http://droomdachten.blogspot.com/

  • Wij bij manOman.nl gaan nog steeds voor de gevoelige, doch stoere vent. Weer wat anders dus. Een kruising tussen Clooney, Pitt en de man bij ons op de bank.