Mannen gaan voor uiterlijk, vrouwen meer voor innerlijk

Hoe vaak zie je een prachtige man met een lelijke vrouw lopen? Weinig. En hoe vaak zie je een prachtige vrouw met een iets (of aanzienlijk) minder mooie man lopen. Nou; een stuk vaker! Vrouwen kijken veel meer naar het innerlijk, mannen kiezen vrouwen op uiterlijk uit. Oppervlakkig he? Maar ze kunnen er niets aan doen, de mannen; het is hun natuur.

Foto: ik denk dat we kunnen stellen dat Lyle lovett Julia Roberts destijds wel heel erg met zijn innerlijk heeft moeten overtuigen…

Mannen zien schoonheid als vruchtbaarheid. Onbewust is de man bezig met overlevingsdrang en daarom zal hij eerder voor een knappe vrouw vallen. Dat blijkt uit onderzoek van de Universiteit van Amsterdam. De wetenschappers bestudeerden de menselijke voorkeur ten aanzien van het uiterlijk bij 20 vrouwen en 20 mannen. Hieruit blijkt mannen dat sneller afgeleid zijn als ze een knap uiterlijk zien.
Vrouwen letten op andere dingen. Zij vinden een knap koppie minder belangrijk als het om het vinden van een geschikte partner gaat. Een goede persoonlijkheid en het vermogen om haar te onderhouden zijn belangrijkere criteria.

Bron: De Telegraaf

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer