Niet alleen vrouwen, ook hele veel mannen slachtoffer huiselijk geweld

Huiselijk geweld neemt toe en dat treft niet enkel vrouwen. Vier op de tien slachtoffers zijn van het mannelijke geslacht, zo toont een nieuw Brits rapport aan. Dat had ik echt niet bedacht. Vaak worden deze heren niet of nauwelijks gehoord. Ik kan me persoonlijk ook voorstellen dat ze er niet zo snel mee naar buiten treden. Laten we eerlijk zijn; heel veel mannelijker word je er niet van als je vrouw je regelmatig in elkaar mept… De studie, uitgevoerd door een organisatie voor meer Gelijkheid, toont aan dat mannelijke slachtoffers vrijwel volledig genegeerd worden door het justitiële stelsel. De organisatie baseert zijn cijfers op het aantal gemelde slachtoffers en de statistieken van de British Crime Survey. Volgens het rapport werden in de periode 2008-2009 meer dan 41.000 mannen vervolgd voor huiselijk geweld, maar slechts 2.700 vrouwen. Meer dan de helft van de mannelijke slachtoffers beweert echter ernstige schade te lijden.
Het rapport komt er als tegenreactie op nieuwe rechterlijke richtlijnen in Engeland. Daarin staat dat het huiselijk geweld hoofdzakelijk bestaat uit geweld van mannen tegen vrouwen. De organisatie betreurt dat getroffen mannen als tweede klas-slachtoffers worden aanzien.

facebook share facebook share

13 Reacties // Reageer
  • Jean

    Zie de inhoud van dit forum maar eens en beoordeel de feiten zelf !!!

  • Jean
  • Jean

    * POLITIE HOUDT MINDERJARIGE AAN NA MISHANDELING EX-VRIEND

    Politiemensen van het district Rotterdam-Centrum hielden zondag in de vroege ochtenduren een 16-jarig meisje uit Rotterdam aan voor mishandeling. Het meisje wordt ervan verdacht haar 15-jarige ex-vriend uit Barendrecht te hebben mishandeld in een discotheek aan de Delftsestraat. Dit deed zij vermoedelijk met glas. Het slachtoffer liep snijwonden in zijn gezicht op en werd voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis.

  • Jean

    Vrouw bedreigt partner met mes

    Gepubliceerd op 20 januari 2007, 18:01
    Laatst bijgewerkt op 20 januari 2007, 18:03

    HOORN – Een 36-jarige vrouw uit Hoorn heeft afgelopen vrijdagavond haar 34-jarige man bedreigd met een mes.

    De vrouw was beschonken toen haar partner thuis kwam. Zij kregen een woordenwisseling, waarna de vrouw haar man met een mes bedreigde. De politie kwam langs om in te grijpen.

    De vrouw werd rond 19.30 uur in haar woning aangehouden. Ook tegen de gealarmeerde agenten gedroeg de vrouw zich volgens de politie agressief. Ze moest met handboeien om het huis uit worden gehaald. De politie heeft haar voor een nacht ingesloten op het bureau.

  • Jean

    Blijf van mijn lijfhuis voor mannen:

    http://www.stichting-humanity.nl/opvang/

  • Jean

    Franse meisjes folteren

    15 februari 2010

    GRENOBLE – Drie Franse meisjes hebben bekend dat ze een man hebben gefolterd om achter de pincode van zijn bankpas te komen.

    © ANPDe man, een vijftiger, werd gekneveld en onder meer met kokend water, brandende sigaretten, een hamer en een mes toegetakeld in zijn woning in La Tronche bij Grenoble.

    Dat meldden Franse media maandag. De verdachten gebruikten de pas zeker veertien keer om te winkelen.

    Het slachtoffer ligt zwaargewond in een ziekenhuis in Grenoble. De directie van het hospitaal zag zich gedwongen maatregelen te nemen om de patiënt te beschermen tegen journalisten die zijn relaas wilden horen.

    De meisjes van 14, 15 en 17 jaar moeten rekening houden met een langdurige gevangenisstraf. Een van de verdachten woonde naast de man.

    © ANP

  • Jean

    Russische verdacht van twintig moorden
    dinsdag 8 juni 2010 17:08
    MOSKOU (ANP) – De Russische politie heeft een 39-jarige vrouw aangehouden die wordt verdacht van het vermoorden van circa twintig gepensioneerde vrouwen. Nadat zij de vrouwen had gedood, zou zij het geld van haar slachtoffers hebben gestolen
    Dat heeft de politie in Jekaterinenburg in de Oeral laten weten, meldde het Russische persbureau Interfax dinsdag. De vrouw zou de moorden tussen 2003 en 2010 in Siberië hebben gepleegd. Volgens de politie bood ze zich als huishoudster bij de gepensioneerde vrouwen aan.
    Als ze eenmaal in de woning van het huis van de gepensioneerden was, zou de verdachte haar slachtoffers hebben omgebracht. Volgens de politie gebruikte ze daarvoor onder meer hamers.

  • Jean

    Jaloerse vriendin steekt partner

    Uit pure jaloezie heeft een 22-jarige vrouw uit Rotterdam zaterdagavond haar vriend in zijn arm gestoken. De Rotterdamse is aangehouden in haar woning aan de Hooidrift in Rotterdam-West. De vrouw had ruzie gekregen met haar 20-jarige vriend, omdat hij werd gebeld door een meisje. De jaloerse vriendin kreeg daar lucht van, pakte een aardappelschilmesje en stak haar partner in zijn arm. Vervolgens pakte ze een groot keukenmes om hem nogmaals in de arm te steken. De politie trof het slachtoffer op straat aan. Hij is naar het ziekenhuis overgebracht voor hechtingen. Zijn vriendin zit vast.

  • Jean

    Vrouw doodt man wegens seksweigering

    Een dronken Russische vrouw heeft haar man vermoord omdat hij geen seks met haar wou. Toen ze na een wilde avond stappen en drinken thuiskwam had ze zin in een vrijpartij. Toen haar man dit weigerde ontstak ze in woede en omwikkelde zijn penis met Scotch tape. Haar plan faalde, de man bleef onwillig. Zelfs een paar meppen hielpen niet, hun 10-jarig zoontje probeerde zijn moeder te stoppen maar ze gaf het kind een dusdanige klap dat hij bewusteloos raakte.

    Toen ze eindelijk doorkreeg dat het er voor haar niet in zou zitten die nacht dwong ze haar man zich uit te kleden en snoerde zijn armen, benen en hoofd in met de tape. Dronken als ze was legde ze zich te rusten, niet meer omkijkend naar haar man en zoon.

    De man stierf door verstikking. De volgende morgen kwam haar moeder langs om op te passen en vond haar schoonzoon naakt en gebonden op bed. Haar dochter sliep haar roes uit en wist zich weinig meer te herinneren. Ze dacht dat de man zich dood hield om haar te laten schrikken maar al snel bleek de ware toedracht toen het zoontje zijn verhaal deed. Vrienden en buren wisten te zeggen dat de man een toonbeeld van een goede echtgenoot was, dronk niet te veel, ging trouw naar zijn werk en hield zielsveel van zijn gezin. Dit in tegenstelling tot de vrouw, ze dronk als een ketellapper, sloeg hen geregeld en nam het niet zo nauw met de huwelijkse eed. Ze kan twee jaar celstraf verwachten als ze wordt veroordeeld.

  • Jean

    Jaloerse vriendin steekt vriend neer
    30-5-2010

    Rotterdam – Een 22-jarige Rotterdamse is zaterdagavond aangehouden nadat zij haar vriend in zijn arm had gestoken met een aardappelschilmesje. Rond half elf stelden agenten een onderzoek in bij een woning aan de Hooidrift.
    Er was gemeld dat daar een steekpartij had plaatsgevonden. Zij troffen op straat een 20-jarige Rotterdammer aan. Hij was gewond aan zijn arm en werd voor behandeling overgebracht naar het Sint Fransiscus Gasthuis in Rotterdam
    Het slachtoffer was bij zijn vriendin, een 22-jarige Rotterdamse. Op een gegeven ogenblik werd hij gebeld door een meisje. Zijn vriendin, die erg jaloers is, pakte hierop een aardappelschilmesje en stak hem hiermee in zijn arm. Vervolgens pakte zij een groot keukenmes en stak hem hiermee in zijn linkerarm. Zij is aangehouden en ingesloten.

  • Jean

    Man is vaak slachtoffer huiselijk geweld

    OPINIE, Theo Richel op 26 november ’03, 00:00, bijgewerkt 21 januari ’09, 00:07

    Volgens het beeld in de media zijn vooral vrouwen het slachtoffer van huiselijk geweld. Maar, aldus Theo Richel, wat betreft moord en doodslag gaat het er achter de voordeur al veel geëmancipeerder aan toe.
    Jaarlijks worden in Nederland zestig tot tachtig vrouwen door hun man omgebracht. Het is een cijfer dat niet uit de media is te rammen. Dat komt natuurlijk omdat journalisten als ze een stukje schrijven graag nog even in het archief kijken om nog wat details over te nemen, en het komt ook doordat tal van hooggeplaatste vrouwen (bijvoorbeeld VVD-Kamerlid Hirsi Ali, officier van justitie Annemarie Brughuis, commissaris Gerda Dijksman, voormalig PvdAKamerlid Annet van den Hoek, commissaris Lia Knoet, voormalig staatssecretaris Annelies Verstand) het in hun interviews en toespraken voortdurend herhalen. Het is een cijfer dat moet illustreren dat huiselijk geweld een enorm probleem is, immers hoe hoger de top van de ijsberg, des te groter de berg er onder. Wel, die berg is groter, maar ziet er anders uit dan men zou verwachten.

    Het aantal van 60 à 80 dode vrouwen is voor het eerst genoemd in een tv-uitzending door officier van justitie Annemarie Brughuis die er nog aan toevoegde dat ze het niet echt hard kon maken. De tv-recensent van NRC Handelsblad, Maarten Huygen, schreef de volgende dag al dat hij dit cijfer niet geloofde. Ik heb enkele van de bovengenoemde mensen en ook anderen telefonisch gevraagd waarop ze zich baseerden en dan werd steeds gezegd: op wetenschappelijk onderzoek. Niemand wist echter nog welk onderzoek. En op de vraag hoeveel mannen door hun vrouw worden vermoord werd zuchtend gereageerd alsof zo’n vraag vooral ingegeven is door overdreven emancipatiedrift.Natuurlijk, dat komt ook voor, hoeveel weten we niet, maar het staat in geen verhouding tot vrouwenmishandeling en partnerdoding.
    De statistieken geven een ander beeld. Volgens het CBS zijn er in de afgelopen zes jaar jaarlijks gemiddeld 60.5 vrouwen om het leven gebracht (en gemiddeld 136 mannen). Dat is natuurlijk niet alleen door huiselijk geweld, er gaan ook vrouwen dood omdat ze op straat worden aangevallen, bij een bankoverval het leven laten of door hun buurvrouw worden doodgeslagen.

    Hoeveel van die vrouwen (en mannen) sterven nu als gevolg van huiselijk geweld? Dat ontdek je door het CBS te vragen naar de relatie tussen het slachtoffer en de dader. Daaruit blijkt dat jaarlijks in Nederland veertig vrouwen door hun man/vriend om het leven worden gebracht en dertig mannen door hun vrouw/vriendin. De wereld van moord en doodslag is dus klaarblijkelijk veel geëmancipeerder dan men ons wil doen geloven. Dat blijkt ook uit andere gegevens.

    In Nederland en ook elders is het beleid inzake huiselijk geweld in niet geringe mate gebaseerd op studies waarbij uitsluitend gesproken is met vrouwen, al dan niet in Blijfhuizen. Op basis van dergelijk onderzoek kom je al gauw tot de conclusie: huiselijk geweld is in feite vrouwenmishandeling.

    Niettemin is er een heleboel onderzoek gedaan waarbij wel zowel de man als de vrouw werden ondervraagd naar het geweld in de relatie. Dat is natuurlijk veel eerlijker: hoor en wederhoor. Ik heb bijna 150 van dergelijke studies gevonden uit landen over de hele wereld.

    Daaruit komt een tamelijk helder beeld naar voren: mannen en vrouwen zijn in gelijke mate agressief. Vrouwen beginnen eerder met slaan (het gaat dus niet om zelfverdediging) en mannen veroorzaken meer verwondingen, hoewel vrouwen weer eerder naar messen en dergelijke wapens grijpen. Als je kindermishandeling ook meetelt is de vrouw achter de voordeur zonder twijfel de meest agressieve persoon. Gedeeltelijk wordt dit zelfs door Nederlands onderzoek bevestigd.

    Enkele jaren terug verscheen een studie in opdracht van het ministerie van Justitie waaruit bleek dat mannen en vrouwen in gelijke mate slachtoffer zijn van huiselijk geweld. De aandacht voor vrouwelijke slachtoffers is sedertdien fors toegenomen, maar van enige interesse voor de mannelijke slachtoffers is tot dusverre niets gebleken. Een slachtoffer dat ik ken, werd toen hij zich bij de politie meldde vastgezet omdat men veronderstelde dat hij wel de dader zou zijn.

    In discussies heb ik gemerkt dat het noemen van deze cijfers al snel wordt geïnterpreteerd als het bagatelliseren van geweld tegen vrouwen. Dat is natuurlijk onzin: als er iets wordt gebagatelliseerd is het juist het geweld door vrouwen tegen mannen. Feministen claimennogal eens dat de huidige belangstelling voor huiselijk geweld vooral een resultaat is van hun inspanningen. Het is de vraag of je daar trots op moet zijn, het huidige beleid inzake huiselijk geweld is een toonbeeld van antiemancipatie: de helft van de daders – want vrouw – gaat vrijuit en de helft van de slachtoffers – want man – wordt genegeerd.

  • Maria van Reghten

    Tot 1991 was het de man toegstaan zijn vrouw te verkrachten.(art 242 Sr oud) Weigerde zij sexueel verkeer met hem, dan mocht hij geweld gebruiken om zijn recht op haar lichaam te effectueren. Uit de jurisprudentie uit die tijd, blijkt dat niet alleen de man-echtgenoot, echter ook vriend en ex-vriend dit recht hadden. Het viel toen uit d wetgeving af te leiden, dat de man de bezitter was van zijn vrouw. Meer en meer wordt de wettekst sexeneutraal gemaakt zonder echter het beginartikel in de wet te veranderen. Vrouwen (m/v) zijn wettelijk nog steeds ondergeschikt aan mannen. Dit is vastgelegd in de huwelijkswetgeving.In deze scharnierwetgeving wordt doelbewust de vrouw financieel afhankelijk gemaakt van de man. Zij moet haar hand ophouden bij hem. Het huishoudgeld mag zij besteden voor de noodzakelijke uitgaven van de huishouding, echter HIJ is eigenaar van het geld. Hij kan naar believen de hoogte van het huishoudgeld vaststellen, dat hij haar ter beschikking stelt. Zij mag daar boodschappen van doen. Dit is een vorm van wettelijk vorm gegeven geweld. Deze financiële afhankelijkheid van de vrouw doet bij hem het idee postvatten, dat de vrouw niets waard is. De minachting voor vrouwen is dus terug te vinden in de wet. Gelukkig is “wetten maken” mensenwerk.De wet kan dus veranderd worden. Hoe? Heel eenvoudig: door het discriminerende huwelijk en alle samenlevingsvormen die ervan zijn afgeleid, te schrappen. Vrouwen en mannen kunnen vervolgens een vennootschap of maatschap aangaan, waarin het verbod gelt tot benadeling van één van de twee. (In het huidige huwelijk e.a.is benadeling van de één verplicht!). Deze wettelijke ongelijkheid werkt door in all wetgeving, waardoor vrouwen ook buiten het huwelijk op achterstand worden gezet. En om deze discriminatie te verbergen, wordt zoveel mogelijk wetgeving sexeneutraal gemaakt. De statistieken inzake huiselijk geweld gaan ook uit van die schijnneutraliteit. Daardor zijn de uitkomsten vervuild en onbetrouwbaar. Waarom lees ik nergens het aantal dodelijke vrouwelijke slachtoffers ten opzichte van de dodelijke mannelijke slachtoffers. Waarom lees ik niet door wie de slachoffers zijn vermoord! In welke familierechtelijke verhouding stond de dader tot het slachtoffer? Wast het de man, die de vrouw vermoordde of was het andersom! En geldt er voor kinderen van de vermoorde moeder nog steeds een veplichte omgangsregeling met de vader-moordenaar? Voor mannen geldt dat zij rechtsbescherming genieten in de huwelijkswetgeving. Voor vrouwen gelden slechts rechtsbschermende maatregelen om hen te behoeden voor te erge uitwassen van de ongelijke huwelijkswet. Men onderscheide de juridische term van RECHTSBESCHERMING voor mannen van RECHTSBESCHERMENDE MAATREGELEN voor vrouwen.

  • Daan

    Vreemd dat de politie en justitie mannenmishandeling niet serieus neemt. Onderzoeken laten toch zien dat het wel degelijk de praktijk is. Op deze manier blijft bij mannen ook de schaamte om er voor uit te komen met alle gevolgen van dien. Mannen blijven toch maar bij hun vrouw die haar macht ziet toenemen en waarschijnlijk nog vaker haar man, wanneer die niet doet wat zij wilt, fysiek zal mishandelen.
    Aan de andere kant moeten mannen die het overkomt toch over hun schaamte heenstappen en aangifte doen. Hierdoor ontstaan er betrouwbare cijfers en wordt dit probleem beter opgepakt.
    Schaamte is in de huidige tijd ook helemaal niet meer nodig. Vrouwen worden gewoon steeds sterker en beginnen de man gemiddeld te naderen. Het is een ouderwets denkbeeld dat de man altijd maar sterker is dan de vrouw. Vrouwen hebben tegenwoordig zwaardere beroepen en sporten veel fysieker dan zij vroeger deden. Hierdoor hebben ze inhaalslag gemaakt tov de man. Als ik op de fitnessschool rondkijk dan schat ik, obv de gewichten waarmee wordt getraind, dat de helft van deze meiden sterker is dan ik terwijl ik best al sterk ben. Dat behoeft dus geen schaamte, dat is slechts een feit. Ook mijn veel sportievere vrouw is mij met redelijk gemak de baas. Dit zie ik ook al best veel bij familie en vrienden, dus mannen: geen schaamte en gewoon aangifte doen.