Hou je bruiloft klein: het vegroot je kans op een gelukkig huwelijk!

Schermafbeelding 2013-05-13 om 21.16.08Hou je bruiloft gerust beschaafd en sober, want echtparen die te veel geld uitgeven aan hun bruiloft, hebben een grotere kans op scheiding. Volgens de Britse  familierechtadvocaat Amanda McAlister geven acht van de tien stellen die binnen vijf jaar scheiden hun te dure bruiloft als reden van de breuk op. Huh??? Hebben ze daar spijt van dan? Je bent er toch zelf bij als je die bakken met geld overboord gooit aan een belachelijk dure taart, een dito jurk en een feest?“Jonge mensen staan al onder enorme financiële druk door collegegelden en hoge woninglasten. Het vooruitzicht van een extravagante ceremonie is een grote, extra spanning”, vertelt McAlister aan Daily Mail.
De advocate noemt Keira Knightley en haar kersverse man als voorbeeld van hoe een bruiloft hoort te zijn. De actrice trouwde begin mei met zanger James Righton en hield de huwelijksdag erg klein. Ze nodigde slechts twaalf gasten uit en koos voor een jurkje van Chanel dat ze al eens eerder had gedragen. Bovendien werd ze door haar moeder naar de ceremonie gereden in een Renault Clio en waren bij de receptie maar vijftig gasten aanwezig. Dat wist ik niet. Maar dat vind ik wel echt geweldig!
Jonge stellen geven vaak meer dan 35.000 euro uit aan hun trouwdag. “Na de wittebroodsweken, als de realiteit toeslaat, wordt het terugbetalen van zulke grote sommen geld een enorme last binnen het huwelijk, samen met de toenemende kosten die het starten van een gezin met zich meebrengt in deze economisch onzekere tijden”, aldus de advocate. Echt belachelijk om voor zoiets een lening af te sluiten.
“Hoe onromantisch het ook klinkt, het laag houden van de kosten van de trouwdag zal een solide basis geven en zorgen voor een betere financiële zekerheid die nodig is in het hedendaagse economische klimaat.” Nou, doe er je voordeel mee!

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer