Slechts 14% van de Nederlandse vrouwen voelt zich schuldig over vreemdgaan

Schermafbeelding 2014-03-26 om 18.02.42Oh, wat zijn wij slecht!!! Vreemdgaan, daar zitten wij niet mee! Bijna 75.000 mannen en vrouwen uit 26 landen deden mee aan de Global Sex Survey van AshleyMadison.com. Eén van de meest opmerkelijke uitkomsten is dat slechts een klein gedeelte van de vreemdgangers wereldwijd zich schuldig voelt. En dat een groot gedeelte juist aangeeft dat hun affaire(s) een positief effect heeft gehad op hun relatie. Te weinig sex is de meest voorkomende reden. Tja…ergens is het natuurlijk ook wel logisch dat je het dan maar ergens anders gaat halen! In totaal deden 74.640 personen mee aan het omvangrijke onderzoek waarvan 59% mannen en 41% vrouwen. De gemiddelde leeftijd van de ondervraagden is wereldwijd 39,9 jaar bij de heren en 33,6 jaar bij de dames. Opmerkelijk is dat het schuldgevoel over de affaire opmerkelijk laag is. Wereldwijd zeggen 18,5% van de mannen zich slecht te voelen over hun overspelige gedrag. Vrouwen hebben er nog minder moeite mee. Een kleine 7,6% kan de partner niet meer in de ogen kijken na een slippertje.

De Nederlandse man en vrouw zijn iets meer schuldbewust. 22% van de mannen en 14% van de vrouwen ligt ’s nachts met spijtgevoelens wakker van hun affaire. In Hong Kong doet het bijna niemand iets. Slecht 6% van de mannen en 3% van de vrouwen heeft daar schuldgevoelens. De Portugese mannen (39%) zijn het schuldbewust. Vrouwen scoren overigens wereldwijd sowieso lager met als grootste vrouwelijke spijtoptanten (15%) de Canadezen.

Wereldwijd geeft 63% van de heren en 77,4% van de dames zelfs aan dat een keertje buiten de pot pissen zelfs goed is geweest voor hun relatie. In Nederland liggen de cijfers zelfs nog hoger. Vanuit ons Kikkerland laten 76% van de mannen en zelfs 88% van de vrouwen aan dat hun affaire een positief effect heeft gehad op hun huwelijk of relatie.

Meest voorkomende reden om vreemd te gaan zowel bij de Nederlanders als wereldwijd is een gebrek aan sex. Bij 56% van de mannen gaat het hierom en bij 40% van de vrouwen. In Nederland is dit respectievelijk 53% van 44%. Spanning en gebrek aan intimiteit is voor de Nederlandse mannen en vrouwen de nummer twee en drie om het eens buitenshuis te zoeken. Overigens is wereldwijd gebrek aan intimiteit voor vrouwen een hele grote reden. In Groot-Brittannië en Canada geeft zelfs 41% van de dames aan dat dit voor hen de aanleiding was voor een slippertje.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer