Verliefd worden buiten relatie hoeft geen probleem te zijn

Schermafbeelding 2015-08-01 om 13.41.3570% van de vrouwen geeft toe in hun relatie ooit al eens verliefd te zijn geworden op iemand anders. Dat blijkt uit een onderzoek van diverse universiteiten. Maar die onderzoekers kwamen ook tot de conclusie dat verliefd worden op iemand anders niet eens zo erg hoeft te zijn, het zou zelfs in sommige gevallen het seksleven in de relatie verbeteren. Geen paniek dus als je overkomt!

Onderzoekers van de Columbia University, Indiana University en de University of Kentucky-Lexington stelden vragen over seksuele aantrekkingskracht, verliefdheden en de partner aan tweehonderd vrouwen die in een relatie zitten die al langer dan drie jaar duurt. De grote meerderheid van zeventig procent gaf aan dat ze tijdens de relatie al verliefd was geworden op iemand anders. De meeste vrouwen van die zeventig procent gaven wel aan dat die verliefdheden geen effect hebben gehad op hun relatie.

Sommige van de vrouwen gaven zelfs aan dat de verliefdheid op iemand anders ervoor zorgde dat het seksleven met hun partner beter werd. De experts zijn van mening dat zich hier het fenomeen van emotionele overdracht voordoet. Dat wil zeggen dat de vrouwen in kwestie hun toenemende seksuele verlangens uit die verliefdheid net overdragen op hun vaste relatie. Uit de studie blijkt ook nog dat de meerderheid van de vrouwen hun verliefdheid voor zich houdt en dat het object van de affectie meestal een collega is. Dat zou te maken hebben met wat uit eerder onderzoek ook al bleek, namelijk dat aantrekking sterk gerelateerd is aan de hoeveelheid tijd die je met iemand doorbrengt.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer