Gaat een seksrobot de man vervangen?

De toekomst ziet er koud en kil voor ons uit. De voorspellingen zijn namelijk dat we over een paar jaar seks hebben met een robot. Dit zou een logisch gevolg zijn van de individualisering en de controledrang van de moderne mens. Met een robot kan je immers geen ruzie maken. En een robot heeft nooit hoofdpijn… Nee, maar zegt een robot ook gemeend dat ie van je houdt? En kun je met een robot diepgaand discussieren? Of een fles wijn of wat leegdrinken? Of gezellig samen kaasfonduen? Dacht het niet! Dan dus ook geen seks met zo'n stuk elektronica!

Naarmate robots meer op mensen gaan lijken, ligt het voor de hand dat de robot taken gaat overnemen van de mens. Eerst zullen dat routineklussen zijn zoals schoonmaken en het gras maaien, maar volgens de Britse onderzoeker en schaakmeester David Levy is de robot vroeg of laat ook welkom onder de lakens. Geheel in lijn met de individualisering van de mens en de toenemende wens om te allen tijde controle te houden over het eigen leven. Relaties zijn een bron van verwarring en ruzie, seks een bron van frustratie, meldt nieuwsblad.be.

"Mensen betalen al lang duizenden dollars voor primitieve soorten seksrobots. Vooral in Japan, Zuid-Korea en de Verenigde Staten neemt de populariteit toe. In Duitsland is een pop te koop die net zo warm is als het menselijk lichaam. Met koude voeten, net als een echte vrouw," aldus Levy.

Seks met een robot, het klinkt als een scène in een kinky sciencefiction film. Maar het onderzoek van Levy is serieus en uniek. "Software en nieuwe technologie zullen robots menselijker maken", zegt Levy. En dat er vraag naar is, weet hij inmiddels ook. "Niet alleen in de seksindustrie, maar ook in de ouderenzorg en in therapeutische toepassingen, bijvoorbeeld voor mensen die schroom hebben bij seks. Zij kunnen met een robot oefenen."

Het zal nog wel een paar jaar duren voordat er seksrobots beschikbaar zijn die in hun verschijning compleet op mensen lijken, verwacht Levy.

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer
  • peter

    Leuk ! Ik dacht dat sex robots zo’n typisch mannelijk sex speeltje waren.. de opvolger van de opblaaspop, zogezegd. Maar kennelijk ligt het toch anders…