Houd je seksleven gezond en spannend

Denk niet dat je het altijd maar goed doet in bed: er zijn, als ik HLN lees in elk geval, zes flinke valkuilen waar je in kunt vallen. En dan is het gedaan met de lol tussen de lakens. Aan een goed seksleven moet je blijven werken en ik denk dat je de tips van HLN daar prima bij kunt gebruiken. Pak een kop koffie en lees mee…

1) Geen initiatief nemen – dodelijk!
Zélf het initiatief nemen voor een vrijpartij, is zelfs anno 2009 nog voor veel vrouwen ‘not done’. We laten ons het liefst verrassen door onze mannen. We willen niet opdringerig of agressief overkomen, en vergeten met de jaren hun seksueel verlangen te (h)erkennen.  Mannen die altijd het initiatief moeten nemen, voelen het aan alsof er onevenwicht ontstaat in de relatie, en je begrijpt: dat is funest! .

2) “Zie ik er nog goed uit?”
Hoe je er uit ziet tijdens seks, is een ware lustremmer. Je geniet er niet meer van en ook een orgasme krijgen wordt moeilijker. Tja, dat is makkelijker gezegd dan gedaan… Er dubbelgeklapt bijliggen, doet bij mij toch alleen de vraag opkomen ‘hoe ziet dit er wel niet uit?’. Maar: niet aan denken dus! 

3) Denken dat seks voor mannen niets betekent
Hokjes denken werkt in twee richtingen. Net zomin als vrouwen niét geïnteresseerd zijn in seks, is het niet zo dat seks voor mannen niets betekent. Minimaliseer het niet, ook voor mannen is seks binnen een relatie belangrijk. Zowel mannen als vrouwen vinden seks bevredigender als het binnen de intimiteit van een relatie plaatsvindt. Nog een veel gemaakte denkfout: ‘dé man is niet romantisch’. Wat niet wil zeggen dat zijn idee van romantiek dezelfde is als de jouwe.

4) “Hij wil altijd seks”
Welke man lijkt nou niet 24/7 zin te hebben? Toch krijgt bij werkende mannen het libido  al gauw een knauw. Dat hij eens géén seks wil als jij dat wél wil, hoeft niets dramatisch te betekenen en is zeker niet altijd persoonlijk bedoeld. Juist… Kom daar maar eens overheen…

5) Praat over wat je wil in bed
Expliciet verwoorden wat we leuk (en minder leuk) vinden tussen de lakens is niet gemakkelijk. Ook niet als je partner al jaren kent (of misschien net daarom). Toch is het de enige manier om een bevredigend seksleven te leiden, zo zeggen seksexperts. Lekker kwebbelen dus!

6) Doe iets nieuw
Neem het niet persoonlijk als je partner eens iets nieuws wil uitproberen. Je hoeft niet alles te proberen, en zeker niets tegen je zin, maar je hoeft ook niet alles bij voorbaat af te wijzen. Denk er eens over en vraag je af waarom je het niet wil. Leg vervolgens ook goed uit waarom je een bepaald voorstel afwijst.

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer
  • Het grappige van dit verhaal is dat het allemaal wel klopt wat hier staat. Het blijft wel zo dat de mannen totaal anders denken en beleven dan de meeste vrouwen en andersom nét zo.
    Het vervolg hiervan is dat de mannen en vrouwen hier ook mee om moeten kunnen leren gaan.
    Op de site ( http://www.tipsvoorgoedesex.nl) zijn een aantal e-boeken die zeker een aanrader zijn om wat meer van de andere sexe te gaan begrijpen en ook nog enkele handige praktijk dingen.

    groeten peter