Nee, je vrouw is niet blij met jouw snelle klaarkomen!

Schermafbeelding 2014-05-22 om 19.22.36Mannen die het klaarkomen niet heel veel langer dan drie minuten uit kunnen stellen: het is niet heel erg opwindend. Voor veel mannen is het zelfs een groot probleem, maar uit nieuw onderzoek blijkt nu dat niet alleen mannen, maar ook vrouwen psychisch onder het probleem lijden. Zwitserse onderzoekers vonden dat vroegtijdige zaadlozing ook stress veroorzaakt bij vrouwen – en niet alleen vanwege de ietwat korte duur van de geslachtsgemeenschap. En het maakt het er natuurlijk ook niet heel veel leuker op als hij een paar minuten van tevoren zelf even de druk van de ketel haalt… Dan is de spanning misschien wel weg, maar de geilheid ook! Andrea Burri, klinisch psycholoog aan de Universiteit van Zürich, onderzocht meer dan 1500 vrouwen uit Mexico, Italië en Zuid-Korea. Ze ontdekte dat 40 procent het sowieso heel belangrijk vindt dat een man überhaupt klaarkomt tijdens de daad. Het merendeel gaf daarnaast aan dat vroegtijdige zaadlozing duidelijk seksuele frustratie veroorzaakt, aan beide kanten.

Opmerkelijk; voor vrouwen is vooral de focus van de man op het uitstellen van de ejaculatie de belangrijkste bron van frustratie, niet zozeer de korte duur. Burri: ”Voor veel vrouwen betekent dit dat de man zodanig wordt afgeleid dat hij de behoeften en verlangens van de vrouw volledig uit het oog verliest.” Voor het merendeel van de vrouwelijke ondervraagden bestaat bevredigende seks overigens niet alleen uit geslachtsgemeenschap, maar ook uit zoenen, strelen en andere vormen van seksuele stimulatie.

Als de man voornamelijk bezig is met zijn vroegtijdige zaadlozing en prestaties, worden deze behoeften volgens de vrouwen massaal genegeerd. Volgens Burri een serieus probleem omdat dit op lange termijn kan lijden tot het ontwijken van seksueel contact, met soms zelfs een scheiding tot gevolg.

In De Telegraaf valt te lezen wat kort is:
Dat zal voor iedereen verschillen, maar uit grootschalig Amerikaans onderzoek onder duizenden stelletjes kwam het volgende naar voren:

0 tot 2 minuten (tussen penetratie en ejaculatie) – kort

3 tot 7 minuten – voldoende

7 tot 13 minuten – ideaal

10 tot 30 minuten – te lang

 

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer