Het leven wordt er niet geiler op als je ouder wordt…

Schermafbeelding 2014-05-27 om 08.52.59 1Het ziet er niet rooskleurig voor ons uit tussen de lakens dames… Want twintig procent van de 50-plussers met een partner heeft nooit meer seks met elkaar,  zo blijkt uit een onderzoek van Plus Magazine in samenwerking met kenniscentrum seksualiteit Rutgers WPF. Dat vind ik nog al wat! Het moet heel lastig zijn om het leuk te houden met elkaar als die intimiteit helemaal verdwenen is… Als naar de reden wordt gevraagd, wijzen de partners overigens naar elkaar. Mannen zeggen dat de vrouw niet meer wil en vrouwen zeggen dat hun man het niet meer kan. Pfff… Is het niet gewoon zo dat de liefde dan een beetje opgebrand is? Bijna de helft van de 1305 ondervraagden geeft aan in bed last te hebben van het ouder wordende lichaam. Mannen hebben vaak te kampen met erectieproblemen en vrouwen voelen zich vaak stram en stijf. Bijna de helft van de 50-plussers vrijt minstens één keer per week. 34 procent van de ondervraagden is erg tevreden over zijn of haar seksleven en geeft het een 8 of hoger. 50-Plussers met een partner zitten lekker in hun vel. Vooral mannen zijn tevreden: maar liefst 90 procent voelt zich naakt op zijn gemak, tegenover 60 procent van de vrouwen. Seks blijkt ook goed bespreekbaar onder 50-plussers. Zeventig procent van de stellen voelt zich vrij om met hun partner te praten over seks.
Wanneer het lichaam niet meer meewerkt zoeken de 50-plussers creatief naar oplossingen. Ze kiezen andere houdingen, praten over de problemen met hun partner of vragen een arts om hulp.

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer
  • Iva

    Er is ook een leven zonder seks,niet iedereen heeft n partner, altijd die discussies daarover,net alsof dat zo belangrijk is.
    Zeer irritant!