Bijbel houdt Christenen niet tegen een slippertje te maken

Schermafbeelding 2014-06-10 om 19.37.25Het staat misschien ergens tussen de regels door in de Bijbel, maar vreemdgaan is Christenen niet vreemd. Sterker nog: Mensen met een christelijk geloof gaan wereldwijd gezien het meeste vreemd, zo blijkt uit een wereldwijd onderzoek van AshleyMadison.com. Nederland heeft overigens een uitzonderingspositie. De Nederlandse leden geloven veelal niet. Het onderzoek met de naam Het Brandende Kruis: Wereldwijde Inzichten in Geloof en het Zondige Vlees had tot doel uit te zoeken hoe het met religie is gesteld onder de leden. Aan het onderzoek van AshleyMadison.com namen 105.265 mensen uit 24 landen deel. Daarvan waren er 1.000 Nederlands. De gemiddelde leeftijd voor mannen is 39 jaar, voor vrouwen 34 jaar. Van de mannen heeft 84% een vaste relatie of is getrouwd tegen 88% van de vrouwen. De datingsite voor vreemdgangers heeft wereldwijd 26 miljoen leden.Van de leden die deelnamen aan het onderzoek is globaal gezien maar liefst 72% van de mannen en 71,4% van de vrouwen christelijk. Dat is een optelsom van de verschillende christelijke vormen van geloof. Katholieken spannen de kroon. 30% van de mannen en 28% hebben deze religie. In Nederland is dit veel minder. Daar staan de christenen op de tweede plaats waar respectievelijk 37% van de mannen en 38% van de vrouwen het christelijk geloof aanhangen. Nederland heeft wereldwijd gezien de meeste leden die niet in god geloven. 54% van de mannen en 53% van de vrouwen zegt of atheïst of agnost te zijn.
“West-Europa is in razend tempo atheïstisch aan het worden,” zegt Dr. Eric Anderson, seksuoloog, Chief Scientific Officer bij AshleyMadison.com en schrijver van het boek The Monogamy Gap: Men, Love, and the Reality of Cheating. “Voor hen die het Christelijk geloof aanhangen, geeft dit geloof niet genoeg reden om niet vreemd te gaan. Bij de Islam is dit wel het geval. In dit geloof is het cultureel geaccepteerd dat mannen buitenechtelijke relaties hebben. In tegenstelling tot bij de vrouwen die dankzij de Sharia tegen zware straffen aanlopen, tot aan steniging toe.”

Vandaar dat er veel moslim mannen lid zijn en relatief weinig vrouwen. Bij alle andere geloven zijn de aantallen leden qua mannen en vrouwen ongeveer gelijk.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer