Big Brother zo nep als het maar nep kan zijn

Rel van de dag uiteraard: wij Nederlanders worden bedrogen door Big Brother. Dat hele sms-en schijnt een farce te zijn, de winnaar is allang bekend. Althans…dat meldt De Telegraaf. Maar, er is inmiddels aangifte gedaan door Gert-Jan de Boer, dus we hebben een fijne rel om de kerstdagen mee door te rollen.

Ex-Big Brother-deelnemer Gert-Jan de Boer (37) wil dat minister Donner (Justitie) keihard ingrijpt om een einde te maken aan ‘het gesjoemel’ tijdens televisie-uitzendingen waarin het publiek wordt opgeroepen via sms’jes en telefoonnummers massaal zijn stem uit te brengen, zo meldt De Telegraaf vandaag.

Ik heb nooit begrepen dat iemand het in zijn hoofd haalt te bellen, maar blijkbaar doet half Nederland het, getuige de honderden sms-acties die ons land rijk is.

De populaire Big Brother-bewoner uit 2001 doet nog deze week aangifte tegen producent Endemol nu hij van medewerkers van het televisiebedrijf informatie doorgespeeld heeft gekregen dat er op grote schaal gefraudeerd zou worden.

‘Ik heb draaiboeken van de live uitzendingen gekregen van medewerkers van Endemol waaruit blijkt dat al dagen van tevoren vaststond wie in het huis mochten blijven wonen.’

Tevens ontdekte hij dat er zogeheten lijstduwers worden benoemd. ‘Kandidaten die goed scoren worden bewust onderaan in de ranking geplaatst om kijkers te stimuleren zo veel mogelijk te bellen. Dat is puur kijkersbedrog. Deze informatie kreeg ik van Endemol-medewerkers.’ Bovendien zou hij volgens de computertellingen in 2001 zijn uitgeroepen tot winnaar. ‘Dat kwam Endemol slecht uit vanwege andere belangen. Toen werd Sandy de winnares.’

Ik voel wrok… Vaag kan ik me hem ook wel herinneren. Type dodelijk vermoeiend persoon.

De Big Brother-deelnemer kreeg begin deze maand bovendien een brief in handen van notariskantoor Schoemakers Reijnen & Takken uit Hoofddorp waaruit blijkt dat er geen notarieel toezicht plaatsvindt tijdens de cruciale finalerondes. Het notariskantoor zegt alleen betrokken te zijn bij de kijkersprijs van de bel- en sms-winnaars, maar niet bij het stemmen op de Big Brother-kandidaten. ‘Die eindverantwoording ligt bij de televisieproducent Endemol, niet bij ons’, aldus notaris T. Reijnen.

We houden jullie op de hoogte…

Lees ook op Fok een eerder gepubliceerd kroegverhaal…

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer