Oplichter Robbert van den Broeke baan kwijt

Als is de leugen nog zo snel, de waarheid…. En voor nepmedium Robbert van den Broeke is het verhaal afgelopen. Zijn korte, stormachtige verschijning op de Nederlandse televisie zit er op. Gelukkig. Want toezien hoe iemand mensen hoop geeft tewijl hij van voren niet weet waar hij van achteren mee bezig is, is ronduit stuitend. Robbert is zijn baantje kwijt.

RTL4 zal geen vervolgserie maken met Robbert de grote helderziende. Zelfs de herhalingen van zijn programma ‘Er is zoveel meer’ zijn geschrapt.

De Telegraaf kwam vandaag met het bericht.

In december kwam medium Van den Broeke in opspraak. De stichting Skepsis, die kritisch publiceert over het bovennatuurlijke, beschuldigde Van den Broeke van malafide praktijken.

Volgens Skepsis haalde Van den Broeke zijn informatie van internet. In een uitzending bezoekt het medium met presentatrice Irene Moors een vrouw. Zij zou in een vorig leven Hillegien Rozeboom hebben geheten en haar man was ‘genverbrander’, zei Van den Broeke. De informatie over Rozeboom bleek letterlijk op internet te staan, inclusief de spelfout in genverbrander, dat geneverbrander (jeneverbrander) moest zijn.

Robbert is dus niet alleen een oplichter, Robbert is ook een hele domme man.

Robbert, veel succes met solliciteren. Misschien een leuk baantje als vakkenvuller. Scheelt maar een letter met wat je totnutoe deed: zakkenvuller!

En lieve lieve mensen… Kom nou niet weer met allemaal verhalen dat het echt waar is wat hij doet, dat hij echt geniaal is en contact heeft met al jullie voorvaderen. Zie in dat jullie bedrogen zijn. Helaas, maar ook dat soort dingen gebeuren in deze wereld…

Eerder verschenen over Robbert:

- Robbert ziet ze vliegen

- Paranormaal kindje Irene Moors oplichter

- Cursus spookfotografie voor beginners

facebook share facebook share

11 Reacties // Reageer
  • Gisela Bos

    Hier wil ik even wat op zeggen: Het is ronduit schandalig hoe Robbert van den Broeke wordt “afgemaakt” door de media en allen die daar met meedoen! Het getuigt van pure domheid en onwetendheid. Al trappen jullie allemaal nog zo hard, Robbert zal zegevieren en steeds groter worden!!

  • kortzichtige mongool

  • Marjolein van Panhuys

    Ik vind het absoluut niet erg wanneer iemand ( in dit geval duidt ik dus op degene van wie deze weblog is) een andere mening heeft dan ik. Juist zeer positief. Maar waar ik me wel aan stoor is dat dat dan klaarblijkelijk gepaard moet gaan met het openlijk afkraken en -maken van iemand anders. Dit getuigt vind ik van weinig respect en ook van een laag zelfrespect daar het blijkbaar nodig is anderen slecht af te schilderen om er zelf beter uit te komen. Natuurlijk is iedereen onzeker over zijn eigen capaciteiten en zeker wanneer iemand iets lijkt te kunnen wat naar jouw mening onmogelijk is en zijn de gevoelens dus begrijpelijk en herkenbaar, maar in het verbergen daarvan kan je naar mijn mening te ver gaan. Of jij gelooft in wat Robbert van Broeke doet is voor mij niet interessant, maar hoe je die mening tentoon spreidt vind ik wel interessant, of beter gezegd belachelijk. Heb gerust die mening, maar behandel mensen liever zoals je zelf ook behandeld wilt worden. Ik weet niet of je alleen niet in deze man gelooft of dat je überhaupt spiritualiteit maar iets voor zweverige mensen vindt maar wanneer het laatste het geval is dan wil ik je er graag op duiden dat zelfs de wetenschap (ooit en misschien nog steeds wel de grote tegenhanger van spiritualiteit) het spiritualisme heeft omarmd. Kijk bijvoorbeeld maar naar de kwantummechanica. Of je met mijn menig nu iets doet moet je zelf weten, ik zou je aanraden dit wel te doen maar de keuze is geheel aan jou. Sta open voor meerdere mogelijkheden dan wordt je wereld groter en wellicht (waarschijnlijk) prettiger!

    Met vriendelijke groet,

    Marjolein van Panhuys.

  • Doedel

    Geef Robje nu maar volop de gelegenheid zichzelf nog vele malen onsterfelijk belachelijk te maken, dat hoeven wij niet te doen. Wij kijken toe en zien hem vallen.
    Wel even de mensen opvangen die hij onderweg tot slachtoffer maakt. Maar ja, als die het dan toch nog echt willen geloven, dan zijn die natuurlijk niet meer te redden……..

  • michel

    Die van de broeke is al net zo gek als die
    b-artiesten van i.p in Valkenswaard waar hij mee omgaat!

  • Nienke

    Robbert is juist erg hoogbegaafd, jammer dat mensen zo bekrompen zijn en nergens meer in geloven tegenwoordig. Voor iedereen die zegt dat hij dom en een oplichter is..wie ben jij om daarover te oordelen? Wat weet jij er nou van? Ken je hem persoonlijk? Dacht het niet. Geloof je alles wat je in de media leest? Robert heeft een gave en dat zit in zijn familie. Kijk een keer verder dan je neus lang is of je er nu in gelooft of niet. Maar onbekend maakt onbemind geloof ik..

  • Olga

    Hij is een oplichter @Nienke. Punt uit.
    Natuurlijk, er is zeker zoveel meer, en er zijn zeker heel veel bonafide mediums maar deze persoon heeft de boel opgelicht. Niet hoogbegaafd. Integendeel. Erg dom. Nogmaals, punt uit!

  • trui

    jezus die skepsis zijn ook maar een stelletje ouwe rotte! die kijke ook niet verder dan hun neus lang is.. :S

  • isabel

    beste mensen,

    alweer een tijd geleden dat wij allen iets hebben gehoord over Robbert,
    zoals hij zelf zei in een van de laatste tv optreden zij hij dat hij toch ooit weer in de publiciteit komt,
    hij heeft mij veel geleerd over liefde loslaten en angsten,

    hij was voor mij de geen die mij erdoorheen trok,
    al kon hij mij niet en heb ik hem nooit in den lijfe ontmoet,
    toch wil ik hem bedanken voor alles wat hij voor mij deed en nog steeds vervuld hij een bijzondere rol in mijn leven,
    altijd praat ik toch wel in gedachte met hem,
    ik heb hem heel erg gemist toen ik een nieuwe liefde ontmoette waarvan ik weet dat hij mijn soulmate is,
    met Robbert heb ik altijd een spiritueel contact gehad,
    ik hoop ergens diep in mij dat ik hem toch nog eens ontmoet want ik denk toch elke keer aan hem,

    liefs isabel

  • Cytheria

    isabel ik heb medelijden met je! domme koe

  • Contact met overledenen is pure onzin en iedereen die beweert dat te kunnen is gewoon een oplichter, misschien onbewust want er zijn inderdaad bonafide mensen die zelf geloven dat ze een dergelijke gave hebben. Natuurlijk kun je het tegendeel niet bewijzen, als ik zeg dat de olifanten in de hemel roze zijn en zes poten hebben dan kan ook niemand beweren dat ik lieg want ze kunnen het tegendeel niet bewijzen. Maar als ik dat beweer wordt ik voor knettergek uitgemaakt, terwijl die oplichters serieus genomen worden. Zoals Jomanda met haar ingestraalde water. 20 jaar de bak in, dat zou haar leren.