‘Kan niet van die slette houwe’ geen ode aan vrouwen

Een mail van zappen-collega Herman; of wij vrouwen ook nog wat van de Prodigy-achtige clip ‘Kan niet van die slette houwe’ vinden. uiteraard. Zojuist heb ik de clip bekeken en me verbaasd over het ontzettend uitgebreide vocabulaire van de uitvoerder QF met DJ Chuckie. De tekst ‘kan niet van die slette houwe’ komt een keer of 600 langs, en bovendien is het Sletten en Houden.

Tja, en of ik het vrouwonvriendelijk vind? Uiteraard. Het is niet echt een ode aans ons geslacht. De man in kwestie gaat niet bepaald voor vrouwen op zijn knieën, tenzij hij ze aan het afraggen is. Maar goed, welbeschouwd zijn wij vrouwen ook vaak verre van vriendelijk over mannen, dus oog om oog, tand om tand. En de vrouwen in de clip maken op mij sowieso een niet al te snuggere indruk.

Het is wel categorie clip waarvan ik niet echt wil dat mijn kind het ziet. Het is toch een beetje muziek voor de ongeschoolden denk ik. Het soort mens dat thuis zit, ongewassen, biertje in de hand, haartjes niet gekamd, beetje kankeren op de maatschappij en er zelf niets aan bijdragen, een kind baren of verwekken op minderjarige leeftijd, je moeder doodongelukkig maken… Een beetje dat soort mens.

Ik heb er niets mee. Maar ik gok een groot deel van de ik-kan-niet-normaal-schrijven-en-praten-jeugd wel.

Nieuwsgierig geworden? Kijk hier voor de clip.

En verder natuurlijk volop inhoudelijke mededelingen op nlpop.blog.nl.

facebook share facebook share

58 Reacties // Reageer
  • Wat een gelul. Check KinkFM, toch niet direct het radiostation van de mens die jij beschrijft, en zie daar welk nummer bovenaan hun Top41 staat.

  • QF

    Gewoon een vet nummer Biatch!
    Nix vrouw-onvriendelijks aan, gewoon voor de lol :)

    Kan niet van die slette houwe!!!

  • Hester

    Nou, laten we zeggen dat je hoog scoort op de lijst met vrouwvriendelijke mensen door mij aan te spreken met Biatch.

    Hebben je ouders je dat zo geleerd?

  • anne fleur

    ik vind het ronduit belachelijk hoe u reageert over de clip
    ik, anne fleur van der vloed, heb zelf meegedaan, en het was totaal niet onvrouwvriendelijk

  • Hester

    Nou Anne Fleur, ik vond het allemaal niet zo vriendelijk overkomen. Maar misschien heeft u het als zeer plesant ervaren. Dan spijt het mij dat ik u heb beledigd.
    Hoogachtend, Hester de Waard

  • Raymond

    Met mijn 26 jaar en hbo opleiding en goede uiterlijke verzorging pas ik niet in dat hokje waar je iedereen probeert te plaatsen thuis.Dus nu mag ik het zeker niet goed vinden???
    Maar Hester zal dan wel in het hokje van shag rokende behaarde geëmancipeerde opzij vrouwen zijn.
    Ik denk dat je niet begrijpt dat er geen boodschap in zit maar gewoon lollig is.

  • Mevrouw uw tekst is zo meelevend. U weet wat er speelt in de maatschappij. Kan ironie, satire en parodie goed uit elkaar houden. Bent optimaal ingevoerd in de huidige jeugdcultuur en haar normen en waarden. En u heeft een cursus ‘Urban, zo gek nog niet gevolgd’ waardoor u meteen elke misstand in de hedendaagse muziek blootlegd. Meneer de Minister-President zou trots op u zijn. Ben alleen wel bang dat uw weblog net zo leeg is als de kerken in dit land. Zo lang u maar niet gaat behoren tot ‘een beetje dat soort mens’. Niet waar?

    Afz.
    Hector die erg houdt van “een beetje muziek voor de ongeschoolden”.

  • miketv

    is het niet zo dat het juist een positieve boodschap is ? :-D of kenschets U met Uw kritiek alle vrouwen als zijnde ‘sletten’ ? Of beschouwd U zichzelf wellicht als een van deze dames?

  • MBA

    Die plaat is gewoon dope ouwe,, niks op aan op te merken of shit…
    Big Up aan Chuck en QF !!!

  • Sierra

    Ik ben het met Hester eens. Ik vind het een vunzige, stompzinnige, leeghoofdige macho-clip zonder enige humor. Of het moet helemaal aan het eind zijn, als blijkt dat die ‘slet’ die hij net heeft ‘verwend’ geen vrouw maar een man is. Maar om dat nou humor te noemen? Ik zeg: Big Up Yours, Chuck en QF…

  • Frank

    Ik vind dit gewoon een goed nummer, en je moet niet zo zeuren over vrouw onvriendelijkheid. Het is gewoon de werkelijkheid die je in die clip ziet. Ik weet niet of jij wel eens uitgaat en of je wel eens in Amsterdam bent geweest?
    Zoek gewoon een leven, ik kan jou namelijk ook in delen bij een bepaalde groep: de groep mensen die de hele dag op zoek is naar dingen om over te zeuren en andere hier mee lastig valt. Zoiets als Femke Halsema dus (sorry die moest ik er even bij halen). Niemand verplicht je om naar die clip te kijken, dus doe het gewoon niet als je het niet leuk vind. Die verbetering van slette houwe = sletten houden is trouwens behoorlijk bijdehand.

  • Hester

    Mocht Femke willen…

  • P-Null

    “Dit is hardcore beats met een glaasje bier”, dat is volgens mij waar het zo’n beetje om draait. Dit hele nummer is (vrij hilarisch) dronkenmansgelul van iemand die denkt een ontzettende player te zijn, maar intussen met zijn dronken toeter en knar vol crack nauwelijks nog op z’n benen kan staan. Ik vind dit nummer eerder MAN-onvriendelijk, omdat het mannen wegzet als stomme leeghoofdige losers die (tussendoor alle biertjes) alleen maar dingen als “pijpen kreng, bukken trut” weten uit te kramen. En daarmee op de ene na de andere platte hand in het gezicht worden getracteerd.

  • Erik

    P-Null schreef:
    Ik vind dit nummer eerder MAN-onvriendelijk, omdat het mannen wegzet als stomme leeghoofdige losers die (tussendoor alle biertjes) alleen maar dingen als “pijpen kreng, bukken trut” weten uit te kramen.

    Helemaal mee eens. Hierbij komt ook nog bij dat dit soort clips een verschrikkelijk slecht effect hebben op kleine jongens die vervolgens met z’n twaalfen meisjes van dertien gaan verkrachten.

    Als ik eerlijk ben vind ik deze clips een verziekende werking op de maatschappij hebben waarbij we vrouwen voor mooi vlees aanzien en verder niet kijken naar de persoon achter dit stuk vlees. Dit geeft me een leeg en triest gevoel.

  • MAtties

    hahahahaha JIJ BENT KANSLOOS HIJ IS OMIN GOED

  • lol

    trek jij je rok maar weer aan en ga maar gelijk naar de kerk om daar uit te gaan huilen biatch

  • Hester

    He lol, hoe voelt dat nou, leven met 1 hersencel?

  • Haroun Dingemans

    ghehe hebben jullie echt niks beters te doen dan elkaar hierover lastig te vallen?;)

    groeten
    Haroun Dingemans

  • Nery

    liedjeee is the bommmm hahahaha

  • jhonn feikens

    Het is idd een raar nummer en zal niet ieder zijn of haar smaak zijn , maar om het nu muziek voor Het soort mens dat thuis zit, ongewassen, biertje in de hand, haartjes niet gekamd, beetje kankeren op de maatschappij en er zelf niets aan bijdragen, een kind baren of verwekken op minderjarige leeftijd, je moeder doodongelukkig maken… Een beetje dat soort mens te noemen ?,
    Het zet mij aan het denken hoe het in je hooft allemaal werkt Hester.
    Btw. Big thumbs up QF en DJ Chuckie ;-)

  • Naomi Sijnja

    Ik sluit me aan bij P-Null en een paar volgelingen. Toen ik het nummer voor ‘t eerst hoorde stond ik een beetje raar te kijken, maar ja die beat is zo lekker!!

    Nou dat ik dankzij Hester de videoclip heb gezien lach ik mij bovendien kapot. Inderdaad zeer man-onvriendelijk!! En de dames in de clip hebben de broek aan (figuurlijk gesproken dan): just the way I like it ;) .

    Beetje jammer van de analfabeten onder ons, die denken een bijdrage te leveren, maar juist de poten onder je stoel vandaan zagen… En ondanks dat de clip niet voor de kleintjes geschikt is (zoals tegenwoordig jammer genoeg bijna alles uit de media), zie ik liever DJ Chuckie en QF voorbij komen dan menig andere echt vrouwonvriendelijke videoclips waar de vrouwen zich als een voor de man ontwikkeld en volledig afhankelijke speeltjes opstellen!

    Let me hear some music!!

  • Naomi Sijnja

    PS Ik geef de voorkeur aan de vieze clip boven die nette versie. Die laat precies NIET zien wat er nu juist zo leuk aan is…

  • Leonie Vocking

    Ik ben het met Naomi eens!

    In de vieze versie komt de (kneus/)man-onvriendelijkheid veel beter naar voren..

    Op de idiote tekst na, vind ik het wel een lekker nummer.

  • Ik vind dit echt weer overdreven bullshit, het is gewoon een nummer. Ga er geen tijd en moeite aan besteden, maar ga in plaats daarvan lekker iets voor de maatschappij doen.

  • ThooM

    tis gewoon een kankergeil nummer.
    ja, straattaal he? de tijden zijn veranderd.
    het is niet meer van en gij, medemans, wilt u hier uw mening over uitstreaken?
    tis nu: je bent hert met me eens of je krijgt een mes in je ribben.
    tis gewoon een liedje.
    zat je ook zo te zijken met youp van het hek, met flappie?
    das toch ook grappig?
    of met de jeugd van tegenwoordig met watskebeurt?
    zeiken wij (dat soort mensen) ook op “oude” muziek?

    De tijden weranderen.
    De muziek ook.

    ThooM

  • ThooM

    btw (by the way)
    dat niet-normaal-schrijven klopt wel, nu ik het zo nalees.

  • ThooM

    nu ik toch bezig ben,
    er zijn meerdere mensen die het nummer leuk vinden, niet alleen “Het soort mens dat thuis zit, ongewassen, biertje in de hand, haartjes niet gekamd, beetje kankeren op de maatschappij en er zelf niets aan bijdragen, een kind baren of verwekken op minderjarige leeftijd, je moeder doodongelukkig maken… Een beetje dat soort mens” denk aan de clubs, discos, die zitten verlegen om zoin lekere dansplaat.
    niet om een of ander klassiek nummer.

    het nummer wordt alleen maar beetje met een snuifje in de neus, wolkje in de longen…
    en een gat om je staaf.

    als we toch “dat soort mensen zijn” kunnen we het meteen goed doen, toch?

  • Ing. Idranor

    Ik kan goed begrijpen dat men dit als vrouwonvriendelijk bestempelt en ook dat vrouwen de behoefte voelen zich op internet druk te maken hierover. Ook kan ik me goed voorstellen dat de clip niet degene is die je wilt dat je kinderen zien.
    Maar deze tekst van Hester de Waard is een regelrechte misser! Als ik lees met welke drogargumenten je het liedje en de mensen erachter probeert onderuit te schoffelen, kan ik alleen maar grinniken. Je “hokje” dat vervolgens beschreven wordt is ook wel erg triest en zoals anderen voor mij bewijs ook ik dat ook “geschoolden” dit liedje leuk kunnen vinden. Ik kan normaal praten en schrijven, ben geen jeugd, heb een gelukkige moeder, heb een titel, en vind het nummer van QF erg vet (hoewel ik doorgaans meer van gitaarmuziek houd).
    Tot slot: bedankt voor de link naar de clip. Ik kan er de humor wel van inzien.

  • PartyBob

    Hester schreef:

    een hele hoop onzin over een vette plaat met een dikke hardcore beat.

    Weet je wat jij moet doen? Die plaat eens keihard opzetten en de tekst goed in je oren knopen, kun je wat van leren zo te zien. Dit is gewoon een relaxe plaat die scoort in de hitlijsten en niet bedoeld voor wereldvreemde wezens zoals jij bent.

    PS. is vast de favo plaat van je partner (als je die hebt)

  • Anne Fleur

    hallo die clip praat ik niet meer over dat ik dara aan mee heb gedaan was grappig om mee te doen maar het einde was vreselijk ordi! leuk nummer maar nee ik snap alleen niet wie dat onder mij naam heeft geschreven!!

  • aNNe flEUr

    ik niet hoor

  • Anne Fleur

    wie de fack ben jij?

  • Hester

    de fack?

  • Baab

    Kan niet van die slette houwe ouwe,
    shiiiit, volgens mij ben je echt zo’n huppeltrutje uit de jaren ’30 hahaha

  • Gafe Gerrit

    Ik vind het een prima nummer(en ik kam mijn haren wel en draag ook bij aan de maatschappij etc.) Over ‘pop’muziek moet sowieso niet te serieus worden gedaan, Lange Frans slaat ook mensen in elkaar terwijl hij over Zinloos geweld rapt…

  • geuzeveld 4 life bitch

    je moet niet zeike
    dj chuckie is kk heet
    en als hij niet van die slet ken houwe dat is zijn eige keuze dus houw je dr lekkr buite kk hoer

  • DC

    damn dit is zeker zo een ouderwetse kk bitch, k ben zelf een vrouw en wil je soms zegge dat jij wel van slette kan houde neej? hou dan je kk bek! dj chuckie rules gwoon duhh

  • Hester

    Jeetje… Doe je aandoening pijn?

  • DC

    hahaha het is “doet” en niet “doe” zoals jij zegt en neej heb er geen last van..in tegenstelling tot jou blijkbaar :P

  • banjo

    Aangezien 9 van de tien liedjes gezongen door vrouwen tegenwoordig alleen maar gaan over hoe slecht en vervelend de mannen in hun leven wel niet zijn, vind ik het niet meer dan begrijpelijk dat er heel soms ook is een vrouwonvriendelijk liedje uit komt.

    De manonvriendelijkheid in de media is in verhouding ietsjes sterker aanwezig dan de vrouwonvriendelijkheid, vind je ook niet?

    Maak nog maar meer van dit soort liedjes of trap die vervelende zeikwijven is van de radio en buis af. Zou nog beter zijn.

  • Treetz

    Chuck is de man en jullie zijn gewoon oud & overbodig

  • Leon

    Ik kan ook niet van die slette houweeeee

  • Boris masters

    Altijd erg jammer dat mensen teksten van liedjes gelijk zo letterlijk en persoonlijk opvatten.

    Een intressant punt misschien wat je mee kan nemen is om je af te vragen of het woord sletten wel vrouwonvriendelijk is… Ik bedoel van homofiele mannen zeggen ze ook wel eens dat het sletten zijn dus
    En daarmee doel ik overingens niet negatief tegen homo’s….

    Anders gezegd waar maak je je druk om ….en wat betreft de jongere taal …. I weeni mr diez er altijd al geweest ook in jou tijd

  • Frankie

    Het is zo suf om nog negatief over muziek te spreken. Ouderen vonden de horlepiep schandelijk (je zag nota bene de enkels van de dames!!), ook rock ‘n roll is lange tijd afgekeurd (schandelijke heupbewegingen van Elvis), disco was ook al fout, rockers waren gevaarlijke outlaws, punkers levensgevaarlijke gekken, house was de weg naar de hel….
    Je kan het vrouwonvriendelijk vinden, of manonvriendelijk, slecht voor kinderen, en dat is uiteraard jouw goed recht, maar het is toch echt wel jammer dat je de liefhebbers van dit nummer (of deze soort muziek?) op deze manier probeert te stigmatiseren.
    Hester… get a life.

  • Tineke

    wat een lugubere vrouwonvriendelijk clip is dat zeg… ik ben het totaal eens met her artikel

  • Sipke

    Mensen mensen ik vind dit een leuk nummer de clip is jammer maar dat is vooral omdat het precies de zelfde clip is als een oude clip van The Prodigy. Natuurlijk is het vrouwonvriendelijk maar jah laten we ook gewoon zelf nuchter blijven denken en gewoon lachen om zulke clips want zo hoort het toch. En ga nouw niet lopen zeuren dat ik een ongeletterde alcoholistische werkloze ben, ben nu bezig met me 2e jaar rechten en heb me gymnasium afgerond met alleen maar zevens en achten. Maar alsjeblieft mensen blijf nou gewoon de humor inzien hiervan.

  • Ben

    Als je het een kut numer vind en een kut clip, moet je je TV uitzetten :-D

    Stop toch met zeiken

  • tha-qu,ef

    mensen zoals tineke moeten zich bezig houden met de politiek.

    laat die chuckie zn mening uiten en zn clips vertonen, klaar.

    niet heel nederland is refomotorisch hoor!!!

  • RAFSZ

    muziek voor de ongeschoolden denk ik. Het soort mens dat thuis zit, ongewassen, biertje in de hand, haartjes niet gekamd, beetje kankeren op de maatschappij en er zelf niets aan bijdragen, een kind baren of verwekken op minderjarige leeftijd, je moeder doodongelukkig maken… Een beetje dat soort mens.

    DIE IS GEK RESPECT HEBBEN BIATCH RESPECT
    qf in je face

  • Hester

    Jee RAFSZ, doe jij even met je verhelderende en intelligente tekst mijn mening veranderen. Bravo hoor! Jij moet het debat met het Nederlandse volk aan gaan. Je bent fenomenaal….

  • Thomas

    Dit nummer is niet vrouwonvriendelijk. Het is juist ‘sletonvriendelijk’. Het idee achter dit nummer is iets in de trant van ‘een slet zijn is niet goed’. Nergens in dit nummer worden mensen als u aangesproken. En nog even over de laatste alinea van uw betoog: ik ben een normaal opgevoede jongen die in het zesde jaar van het gymnasium zit. Ik ben dus niet ongeschoold, kan wél schrijven en heb nu geen biertje in m’n hand, maar toch vind ik het een van de betere nummers die ik dit jaar gehoord heb. Nu ben ik zeker de uitzondering die de regel bevestigt?

  • max

    hej hester …oude biatch dat je dr rond loopt houd je bek weet je wat jij nodig hebt een goede beurt…als ik jou was zou ik juist iets meer naar die clips kijken …je doos is zo droog als een woestijn!

  • max

    even voor de “nette jargon” je kut is droog als wat en je moet gewoon een keer goed geneukt of gelikt worden

  • Japie

    Wat een bullshit. Je toont maar weer eens aan dat hokjesmentaliteit jou niet vreemd is. Ik heb na het gymnasium 2 universitaire studies gedaan. Niet bepaald ongeschoold dus. En ja…ik vind dit een lekker nummer. Vrouwonvriendelijk? Ach, je moet de songteksten niet al te serieus nemen. Ik neem jouw column ook niet serieus.

  • Erik

    tsjah toevallig heb ik het nummer op mijn computer staan, er zit een goeie beat onder waardoor de ”MUZIEK” wel goed is ik ben 17 en zou dit muziek leuk moeten vinden!? vind de teksten wel een beetje belachelijk maaar iedereen zn ding das wel mijn instelling..
    ga elkaar alsjubliefd niet lopen zwart maken om zon’n domme stelling Ok,, b.v.d Erik

  • Jan Jaap

    Als dit onderwerp je interesseert, kan je hier aanstaande zaterdag 11 november vanaf drie uur over verder discussiëren. Kijk dan op http://www.imagineic.nl voor meer info.

  • Dominique (18)

    U heeft groot gelijk. Het is een ontzettend respectloos liedje en ik hoef niet te raden wat voor figuren er graag naar luisteren. (Je kunt al zien aan de comments ; schelden met ziektes, spellingsfouten, seksueel getinte opmerkingen etc. dat u groot gelijk heeft.) Om nog maar te zwijgen over de meisjes die zich laten lenen voor zo’n ordinaire clip. Maar goed, voor mijn gevoel heb ik mijn tijd alleen al verspilt aan het kijken naar de clip, dus ik wil me er verder ook niet druk om maken.
    Soort zoekt soort en een bepaald soort mensen zal deze muziek vast kunnen waarderen. Ik kan er overigens geen leuk ritme in terugvinden en heb dat wel geprobeerd.

  • haha

    hahaha kijk moeilijk doen over een liedje
    kvin het een top nummer ;)
    ben ik ff blij dat ik niet zo een ouderwetse ma heb