Nederlandse ondernemingen trekken nog steeds te weinig moeders aan

Bijna de helft (44 procent) van de ondernemingen in de wereld heeft plannen om de komende twee jaar meer moeders aan te trekken die na hun ouderschapsverlof deeltijd willen werken. Nederland blijkt op dit vlak echter een stuk conservatiever, wat natuurlijk echt belachelijk is! Wanneer gaat daar nou eens flink verandering in komen? Nederland scoort met 24 procent  opvallend lager ten opzichte van het wereldwijde gemiddelde. De resultaten van dit onderzoek geven volgens Regus dan ook aan dat Nederlandse ondernemingen meer moeite moeten doen om de werk-privébalans van hun werknemers te ondersteunen.  In tegenstelling tot Nederland, doet India het op dit vlak juist erg goed: maar liefst 64 procent van de bedrijven verwacht in de nabije toekomst meer moeders aan te zullen nemen.
De voorspellingen voor het toenemend aantal moeders op de werkvloer, verschilt wel per sector. Zo is de verwachting in de productie-industrie het hoogst met 50 procent, terwijl de ICT-sector het laagst scoort met maar 15 procent.
De verwachting hangt echter ook af van de samenstelling in een sector: in door mannen gedomineerde beroepen zullen naar verwachting minder moeders aantreden dan in andere beroepsgroepen.
Op internationaal niveau blijkt uit het onderzoek dat het formaat van bedrijven enige invloed heeft op de wervingsintentie van bedrijven in 2010 en 2011. Driekwart (77 procent) van de grote ondernemingen (meer dan 1.000 werknemers) verwacht meer parttime werkende moeders aan te nemen. Bedrijven tussen de 250 en 999 werknemers verwachten een toename het minst, met slechts 39 procent van de bedrijven.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer